En hobby eller ett fritidsintresse kan vara ett effektivt sätt att pausa och ha roligt mitt i en intensiv karriär. Business Insider listar ett antal framgångsrika personers hobbyer – det här är vad några it-kändisar har för sig:

I en chatt på sajten Reddit för två år sedan beskriver Microsofts grundare Bill Gates sig själv som en ivrig bridgespelare. ”Att spela bridge är gammaldags på ett sätt som jag verkligen gillar”, skriver han där.

Han gillar också att spela tennis, att åka och titta på spännande saker som kraftverk och soptippar med sina barn, att läsa och – kanske lite otippat – att diska varje kväll.

Läs också: Knepig arbetsuppgift? Då störs du mindre av ljud

Sergey Brin, en av Googles två grundare, är mer inriktad på att utmana sin kropp med sådant som inlinehockey, ultimate frisbee, gymnastik, fallskärmshoppning och trapets.

Han började prova på den här typen av sporter redan när ha studerade vid Stanford och lade så mycket tid på fysisk aktivitet att hans pappa en gång frågade honom om han valt någon avancerad studiekurs och han svararde ”ja, avancerad simning”.

Yahoos vd Marissa Meyer älskar att baka. I en intervju med San Francisco Magazine säger hon att det beror på att hon är så vetenskapligt lagd – ”de bästa kockarna är kemister”.

Själv har hon skapat kalkylark där hon analyserar sina recept på cupcakes och hävdar bestämt att hennes hobby gör henne bättre på jobbet.

– De hjälper mig att komma på nya och innovativa sätt att se på saker.

Steve Wozniak, som grundade Apple tillsammans med Steve Jobs, gillar polo – på Segway. Han har också gett namn till en av sportens stora turneringar Woz Challenge Cup. I varje lag finns fem spelare som försöker få en gummiboll i mål.

Läs också: Experten: Här är it-jobben som kommer att blomstra 2017

– Segway Polo är det enda som jag kan blockera min kalender för, säger han till tidningen Quartz.

Oracles grundare Larry Ellison ägnar sig åt segling. I en intervju med CBS News konstaterade han ”jag röker inte, men jag seglar”. Redan 1966 när han just flyttat till Kaliforninen gick han en seglingskurs. Tre år senare, vid 25 års ålder köpte han sin första båt – en 10 meters kappseglare.