Alliansen presenterades under onsdagen och bakom samarbetet står även Symantec, Palo Alto Networks och Trustonic.

Gruppen kommer gemensamt att bedriva forskning kring iot, samt utbilda konsumenter och företag inom fältet. Dock säger gruppen att de inte kommer att arbeta fram nya praxis, men att de kommer att försöka påverka de som gör.

Läs också: Fem trender du behöver ha koll på inom internet of things

I takt med att iot-tekniken utvecklas vidare ökar riskerna för att nya svagheter uppstår inom flera områden. Den senaste tiden har konsumentmaskiner stått i rampljuset sedan hackare lyckats utföra kraftiga överbelastningsattacker med hjälp av uppkopplade övervakningskameror och termostater. Men enligt ett pressmeddelande från IOT Cybersecurity Alliance finns det potential för fler faror med iot, speciellt när det kommer till nätverk, molntjänster och applikationer.

AT&T uppger till exempel att man de senaste tre åren sett att hackare allt mer skannar iot-maskiner efter svagheter, vilket har besvärat många företag som därför inte vågar lita på tekniken.

– Kombinationen av angriparnas intresse och kundens oro kan skada, eller förstöra, den rosiga framtid som försäljarna ser för sakernas internet, säger Charles King, analytiker på Pund-IT, till IDG News.

Läs också: Volvo har kopplat upp en halv miljon lastbilar – och det är bara början

Den nybildade alliansens mål och metoder ser ut att bli väldigt lika de som finns hos Industrial Internet Consortium, en grupp där även AT&T och IBM ingår, som sedan 2014 arbetat för säkrare iot inom industrin.