Det första förvärvet som Accenture presenterade är Endgame, som specialiserat sig på proaktivt säkerhetsarbete och bland annat jobbat med den amerikanska regeringen. Bolaget har tidigare varit en partner till Accenture, med vilken man bland annat erbjudit konceptet jagande som tjänst. Efter förvärvet kommer det nu att vara en del av Accenture Federal Services.

– Tack vare Endgame kan vi hjälpa våra kunder att identifiera och utrota skadliga attacker både snabbare och effektivare. Eftersom den digitala revolutionen dramatiskt ökar attackytan, så kommer snabbt identifierande och isolerande av intrång vara centralt i nästa generations säkerhetsarbete, säger David Moskovitz, vd på Accenture Federal Services i ett pressmeddelande.

Läs också: Störst på konsultmarknaden i Sverige – men konkurrenterna närmar sig med stormsteg

Hur mycket förvärvet kostar Accenture framkommer inte. Inte heller någon exakt tidsplan för när förvärvet är i hamn. Först ska regulatoriska detaljer och även villkor för visa kunder ses över.

Det andra bolaget som Accenture köpte förra veckan är Idefense Security Intelligence Services, som köps från tidigare ägaren Verisign.

Idefense, som grundades för 18 år sedan, har en plattform som ger bolag tillgång till relevant säkerhetsinformation, utifrån vilken man ska kunna fatta smartare säkerhetsbeslut för att på så sätt skydda sig mot de hot som hela tiden uppstår. Verksamheten kommer när allt är klart att bli en del av Accenture Security.

Läs också: Tekniktungt när Linkedin listar världens 40 mest eftertraktade arbetsgivare

– Det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid, pengar eller mänskliga resurser för att försvara sig mot varje tänkbart scenario. Det är därför det är av yttersta vikt att vi har den bästa tillgängliga kännedomen om hot för att skydda våra kunders värde, konstaterar Kelly Bissell, vd på Accenture Security.

Inte heller kring det här förvärvet anges några detaljer kring köpesumma eller exakt tidpunkt när allt beräknas vara klart.