På samma sätt som världens stater tog fram regler kring väpnade konflikter efter andra världskriget, den så kallade Genèvekonventionen, så bör de nu ta fram regler för hur civila ska skyddas mot statliga attacker på nätet anser Microsoft.

"Vi behöver en digital Genèvekonvention som tvingar regeringarna att införa de regler som krävs för att skydda civila på internet i fredstid" skriver Microsofts chefsjurist Brad Smith i ett blogginlägg.

Läs också: 10 sätt att upptäcka avancerade cyberattacker

USA och Kina skrev under ett bilateralt avtal om att avstå från att hacka företag för att komma över deras immateriella rättigheter och det följdes av ett liknande avtal inom G20-gruppen, skriver Reuters.

Och i en keynote på säkerhetskonferensen RSA Conference i veckan sa Brad Smith att USA:s president Donald Trump har en möjlighet att bygga vidare på dessa avtal genom att sätta sig med den ryske presidenten Vladimir Putin och "mejsla fram ett framtida avtal som förbjuder en nationalstat att hacka de civila delarna av vår ekonomiska och politiska infrastruktur.

Brad Smith pekar på att det är teknikindustrin som är de som står i första linjen och möter attackerna mellan nationalstater på nätet.

"En cyberattack på en nationalstat möts initialt inte av ett svar från en annan nationalstat utan av privata medborgare", skriver han.

Teknikföretagen ska se till att bibehålla tilliten och stabilitet på nätet genom att hålla sig neutrala i en cyberkonflikt anser Brad Smith och han uppmanar sina konkurrenter att förena sig med dem för att tillsammans skydda användarna.

Läs också: Ransomware slog ut övervakningskameror i Washington bara dagar innan Trumps installation

"Också i en värld med växande nationalism så måste den globala tekniksektorn uppföra sig som ett neutralt digitalt Schweiz när det kommer till cybersäkerhet, skriver han.

"Vi ska bistå och skydda våra kunder överallt. Vi ska inte hjälpa till i attacker mot kunder någonstans. Vi måste bibehålla världens förtroende. Och alla regeringar, oavsett politik, behöver en nationell och global it-infrastruktur som de kan lita till".