50 procent av företagens it-ledningar pekar ut rekrytering av de bästa it-talangerna är deras största huvudvärk. En bra bit fler än de 20 procent som mer oroar sig över att lyckas behålla den it-kompetens de har. Allt enligt en ny undersökning bland drygt 120 cio: från rekryteringsföretaget Harris Allied.

Rekryteringen av it-kompetens har toppat undersökningen de senaste fem åren men andelen som bekymrar sig över det har gått upp de senaste tre åren säger vd:n Kathy Harris till vår amerikanska systersajt CIO.com.

Läs också: Konsultbolagens stora utmaning: behålla sin personal

Så vad gör då företagen för att lyckas i jakten på topptalangerna?

Strategierna är flera enligt undersökningen. Företagen sockrar hela tiden löner och förmåner men sådant som att fokusera på företagskulturen och unika och spännande jobb ökar i betydelse.

Och visst är löner och förmåner det mest avgörande vid en rekrytering men en riktigt bra företagskultur kommer på andra plats.

För att beskriva en sådan kultur har 63 procent av de som svarat lyft fram kreativ, inspirerande och rolig miljö som de viktigaste aspekterna.

Nästan 26 procent av de tillfrågade säger att anställda lämnat dem för att de fått mer spännande jobb och möjlighet att jobba med spännande teknik på annat håll.

Läs också: 10 glödheta kompetenser inom it

Så visst finns det utrymme för företagen att förbättra sina erbjudanden. Enligt undersökningen är de viktigaste att kommunicera företagets planer för att växa framåt till sina anställda, att förbättra den professionella utvecklingen, förbättra företagskulturen, höja lönerna och att tillåta de anställda att arbeta hemifrån och flexibla tider.