Misstag nummer ett: För många modeord
Ord som specialiserad, ledarskap, erfaren, passionerad, strategisk, fokuserad, kreativ, entusiastisk och framgångsrik hör till de ord som används oftast för att krydda ett cv, enligt data från Linkedin.

Men Darain Faraz som är marknadschef för Linkedin i Europa råder dig att undvika ord som generaliserar vad du gör för mycket, och det inkluderar branschjargong.

Det är bättre att fokusera på att beskriva dina färdigheter och prestationer så att du förkroppsligar det de här orden står för i stället för att bara skriva dem rakt upp och ner.

Läs också: Trist miljö på jobbet? Så här kan framtidens kontor se ut

I stället för att skriva att du är passionerad eller brinner för något – skriv om du utför något ideellt arbete eller sysslar med det på fritiden. Eller visa upp din kreativitet genom att länka till sidoprojekt som du gjort vid sidan av.

Om du är osäker på hur du ska vässa ditt cv kan det här vara en bra start – att kolla om du har med några av de här modeorden och sedan försöka illustrera din kompetens i stället för att låta din potentiella arbetsgivare gissa sig till vad du menar med fokuserad, strategisk eller erfaren.

Misstag nummer två: Du lyckas inte få fram ditt varumärke
Ditt professionella varumärke är betydligt mer än bara ditt cv – och det är bra att försöka förmedla lite av vad du kan bidra med till företaget. Men då räcker det inte med att bara lista det du kan och det du gjort. Ett cv som är alltför tekniskt fokuserat tråkar förmodligen ut dem som du hoppas ska anställa dig. Det gäller för dig att skapa en professionell identitet.

Se till att etablera dig som den viktiga resurs du är genom sociala medier som Linkedin eller Twitter, eller en personlig hemsida.

Läs också: It-proffs fortsatt högvilt – här är de 10 hetaste kompetenserna just nu

Misstag nummer tre: Du är för blygsam
Trots att ditt cv är den plats där du ska sälja dig själv som anställd är de flesta av oss för blygsamma. CIO.com pekar på ett fall där en kvinnlig kandidat inte trodde hon var kvalificerad för ledande positioner för att hon saknade en högskoleexamen men att hennes tjugo år av erfarenhet visade sig räcka mer än väl.

Så ditt cv är en dålig plats att hålla tillbaka på. Det är där du har chansen att visa att du har förtroende för dina egna färdigheter och kunskaper.