1. Framtidens nöjespark

Samsung marknadsförde Gear VR med en smärre nöjespark av VR-kopplade attraktioner. Köerna medgav inte att vi kunde testa – men det såg riktigt kul ut.

Samsung VR


2. AI-driven tandborste

Så mycket AI är det nu inte i den uppkopplade tandborsten Ara, men den visar åtminstone i en app hur du borstar och kommer med ett mobilspel som ska få kidsen att borsta bättre.

AI-driven tandborste


3. Surfa med ljusets hastighet?

Philips visade upp lyktstolpar med inbyggda basstationer från Ericsson. Städerna ska bli allt smartare, anser många leverantörer.

4g-stolpe

4. Snabba brillor

Smarta glasögon har inte riktigt tagit fart men kanske kan den här varianten, Chasewind, som riktar sig till cyklister fungera?

cykelbrillor

Läs också: 6 saker vi lärde oss på Mobile World Congress


5. Varför böja sig ner?

Två olika företag saluförde den geniala idén med cykellås som låses med en app istället för en nyckel. Eftersom, ja, vi vet inte riktigt.

cykellås


6. Danskar är trista

Danska staten hade mässans tristaste monter, möjligen i konkurrens med Oracle. Jämför med Sveriges bidrag där stämningen var på topp.

danmark sverige mwc


7. Årets mest krystade uttryck

Bilbranschen vill hemskt gärna in i tech-svängen och var rikligt representerad på MWC. Men Ford tog nog desperationen ett steg för långt genom att försöka lansera uttrycket ”driveables”.

driveables


8. Koll på kroppsfettet

Koreanska ONESMARTDIET är en mobil mätare som låter dig kolla ditt kroppsfett när som helst och var som helst. Detta genom att lägg tummarna på den portabla mätaren som sedan gör en bioelektrisk impedansanalys. CS går inte i god för vetenskapligheten.

fettmätare


9. Styr med tankekraft

Japanska Hamamatsu Photonics demonstrerade en form av hjärnavläsare som läser av nivåerna av hemaglobin och översätter det till kommandon för en bil på en bilbana. Tänk ”kör” så kör bilen och sluta tänka helt så stannar den. Om det fungerade? Bilden på CS utsände får tala sitt tydliga språk.

hjärnstyrning


10. Smart hjälp för hörselskadade

Nuguna är en koreansk startup som tagit fram en sorts halsband som ska hjälpa hörselskadade i deras vardag. Halsbandet reagerar på ljud och vibrerar i den riktning som ljudet kommer ifrån. Tanken är att det ska hjälpa den som inte hör att bättre orientera sig.

hörselhjälp


11. Coffee, please

Robotar av alla de slag fanns överallt på MWC. Den här från koreanska SK Telecom är tänkt för kafémiljöer.

kafferobot


12. Servicebox för mobilen

Israeliska Cellomat vill göra det enklare att få mobilen reparerad. Detta genom att placera ut bankomatliknande boxar runt om i städerna. Där kan du droppa din trasiga mobil, sedan kommer en driven entreprenör och hämtar den, lagar den och lägger tillbaka den i cellomaten, för dig att hämta upp någon dag senare. Vi är något tveksamma till om det här kommer flyga, men kul idé.

mobilautomat

Läs också: Nu letas nya sätt att tjäna pengar på dina persondata – är du redo för internet of me?


13. Full sula

Lechal beskriver sig som indiens första wearablesbolag och deras främsta produkt är uppkopplade innersulor för skor. Sulorna inte bara mäter vad du håller på med, de kan även vibrera fram rätt väg genom gps-baserad navigation.

smarta skor


14. Glöm inte att dricka

Eightcups - the best hydrating mobile gadget. För alla som behöver teknikens hjälp med att komma ihåg att dricka vatten.

vattenflaska


15. Let’s rock

Så här kan det se ut när en robot från tyska Kuka försöker spela trummor. Don’t quit your dayjob, säger vi.