Zdziarski meddelade på tisdagen att han har accepterat en position inom Apples säkerhets- och arkitektgrupp.

På sin blogg skriver han att ”det här beslutet markerar vad jag känner har blivit en samvetsfråga för mig över tiden. Integriteten är helig: Våra digitala liv kan avslöja så mycket om oss: Våra intressen, våra djupaste tankar och till och med vilka vi älskar. Jag är glad över att få arbeta med en sådan exceptionell grupp av människor som delar en passion om att arbeta med detta”.

Första gången Zdziarski skapade rubriker var emellertid 2014 då han som säkerhetsexpert hävdade att Apple skapat en bakdörr till sin mjukvara som kunde användas för att komma åt personlig information. 

När FBI för ungefär ett år sedan försökte tvinga Apple att låsa upp en Iphone som tillhörde en terrorist – något som Apple vägrade eftersom de ansåg det för farligt att skapa ett verktyg som kunde knäcka deras egen kod – så fick de starkt offentligt stöd av Zdziarski.

Nu när Zdziarski är anställd av Apple väntas han hålla en betydligt lägre profil. Hans twitterkonto har till exempel redan stängts ner, skriver nyhetssajten Business Insider.