Oracles senaste delårsrapport visar med all tänkbar tydlighet att företagets framtid finns i molnet.

Omsättningen inom mjukvara som tjänst och plattform som tjänst från december 2016 till februari 2017 uppgick till en bit över en miljard dollar – vilket var upp från 583 miljoner dollar samma period året före.

Deras nya erbjudande inom infrastruktur som tjänst drog in 178 miljoner dollar under samma period.

Totalt hade Oracle en molnförsäljning på 1,2 miljarder dollar.

Läs också: Här är kommunen som är Googles största molnkund i Norden

Oracles finanschef Safra Catz tror att företagets infrastruktur som tjänst kommer att växa mellan 25 och 29 procent det kommande året, uppgav hon under en telefonkonferens, uppger IDG News. Den här tillväxten ska komma genom att de som är kunder inom plattform som tjänst också ska börja intressera sig för företagets infrastrukturtjänster.

Om dessa löften skulle infrias skulle det innebära att tillväxten får ett rejält lyft för den här verksamhet.

Företag kan komma att vara mer intresserade nu, eftersom Oracle har sitt ”Bare Metal”-erbjudande (rena servrar i molnet som kunderna i princip kan göra vad de vill med) som introducerades på Open World-konferensen i San Fransisco förra året. Det här är en nyckel för Oracle när det gäller att konkurrera med företag som Amazon Web Services, Microsoft, IBM och Google. I pressmeddelandet i anslutning till delårsrapporten riktar styrelseordförande Larry Ellison särskilt udden mot Amazon Web Services.

– Vår nya Gen2 IaaS är både snabbare och har en lägre kostnad än Amazon Web Services. Och nu ska våra största kunder kunna köra sina största och mest krävande Oracle-databaser i Oracles moln – något som är omöjligt att göra i Amazons moln.

Läs också: Google visar vägen - investerar 30 miljarder dollar i molnet

Att göra en direkt prisjämförelse mellan Oracle Bare Metal Cloud och AWS är svårt, eftersom erbjudandena ser så olika ut. Men om man tittar på Amazons tillväxt så ser det ändå tufft ut för Oracle att gå upp mot dessa när det gäller infrastrukturtjänsterna: AWS ökade under senaste kvartalet omsättningen med 47 procent – till 3,5 miljarder dollar. Det indikerar att Oracle är ganska sent på bollen i matchen om infrastrukturen.

Totalt omsatte Oracle 9,2 miljarder dollar under perioden (upp från 9 miljarder) där molnerbjudanden stod för 13 procent. Vinsten var 2,2 miljarder dollar, upp från 2,1 miljarder.