Acerprofilen går till Lenovo

Marco Andresen
Marco Andresen.

Svenska Marco Andresen, som länge lett Acer, först i Sverige och nu senast som chef för kanalverksamheten och produkthanteringen i Emea, tar nu klivet över till sin kinesiska konkurrent Lenovo. Där väntar rollen som operativ chef och ansvarig för kanalverksamheten i Emea, det vill säga Europa, Mellanöstern och Afrika. Marco Andresen har även ett förflutet på Media Markt, HP och IBM. Han tillträder sin nya tjänst den 1 april.

Vd-byte på Cygate

Åsa Landén Ericsson
Åsa Landén Ericsson.

Förre Enfo Pointer-vd:n Åsa Landén Ericsson tar över som tillförordnad vd på Cygate. Hon kommer att leda verksamheten tills bolaget har hittat en efterträdare i den rekryteringsprocess som just nu pågår. Cygates tidigare vd Patrik Olsson tar klivet över till operatörsmoder Telia, där han får titeln senior manager.

– Det här är verkligen ett spännande och roligt uppdrag. Cygate har en stark position på marknaden och gör en spännande resa tillsammans med Telia. Vi befinner oss verkligen i digitaliseringens epicentrum och kan möta kundernas behov inom både it och kommunikation. Jag ser verkligen fram emot att driva Cygate framåt tillsammans med alla duktiga medarbetare inom bolaget, säger Åsa Landén Ericsson om sitt nya uppdrag,

Han ska få in rätt kanal på Servicenow

Daniel Österbergh
Daniel Österbergh

Svenske Daniel Österbergh blir ny Emea-chef för Channel & Alliances på Servicenow, som just nu är på framfart i Europa. Han har tidigare varit kanalansvarig på EMC i regionen Emea Europe West, där han fick kanalverksamhetens bidrag till intäkterna att öka från hälften till 80 procent. Han har innan dess ett förflutet på Avaya, där han var ansvarig för små och medelstora företag.

– Jag har följt Servicenow i flera år och det är tydligt att bolaget har en unik position på marknaden när man ska återskapa den användarupplevelse vi har som konsumenter till varje del inom företaget. Att forma partnerskap som är givande för båda parter är nyckeln i vår go to market-strategi, säger han.

Fidesmo säkrar upp från Ericsson

Dejan Baca
Dejan Baca.

Dejan Baca blir ny säkerhetschef på Fidesmo, ett bolag som nu siktar på att möta framtidens mobila betalningar med säkra chip i klockor, prylar eller andra smarta enheter. Han kommer närmast från en roll som security software manager på M-commerce vid Ericsson i Karlskrona.

– Jag är mycket glad över att komma till ett så ungt företag som är så nyskapande inom NFC, IoT och betalningslösningar. Det ska verkligen bli roligt att bidra till Fidesmos innovationskraft, säger Dejan Baca om sin flytt.

Han ska bli Telenors IoT-hjälte

Dean Woods
Dean Woods.

Brittiska telekomveteranen Dean Woods har ska leda Telenor Connexions fortsatta resa på Internet of Things-marknaden. Han kommer att leda det globala säljgänget och ansvara för att skapa nya affärsmöjligheter och utveckla den redan etablerade, globala kundportföljen. Han har jobbat i 23 år med telekommunikation, maskin-till-maskin-kommunikation och IoT.

– Dean har haft en avgörande roll i att stärka Telenor Connexions närvaro i regionerna och har gedigen erfarenhet av att bygga framgångsrika säljorganisationer och att leverera resultat. Hans vinnande attityd och personlighet ser jag som en stark tillgång i mötet med kund. Dean kommer att starkt bidra till att vi som företag fortsatt kan tillgodose våra kunders behov av innovativa IoT-lösningar för den globala marknaden, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

Bygger byrå på Cap

Martin Edenström
Martin Edenström.

Martin Edenström kliver in i rollen som marknadsansvarig för Capgeminis nya UX/digital-erbjudande som är under uppbyggnad efter att konsultjätten gjort två byråuppköp i Idean och Backelite. Han ansluter närmast från en roll som marknadschef på Making Waves/Nansen och börjar den nya tjänsten i april.

Han säger att Backelites erbjudande redan finns i sex länder, med tre nya kontor i Sverige och lika många i Norge. Martin Edenströms uppdrag blir att få webbyrådelen att arbeta ihop med Capgeminis befintliga managementkonsultverksamhet.

– Alla pratar digital transformation idag. Som måste ske på C-level för att vara relevant. Den kontakten sitter fortfarande de mest namnkunniga managementkonsulterna på. Det är därför det är här det händer, säger han.

Dustin stuvar om i ledningen

Dustin gör om i sin koncernledning från 1 apil. Inköp, kundservice och logistik slås ihop till en ny enhet, Operations, som kommer att ledas av kundservicechefen Jenny Ring, som i samma veva tar klivet upp i koncernledningen. För finska Juha Kivikoski innebär det att han lämnar koncernledningen, något som sker i och med att integrationen av den finska verksamheten i Dustin Group fullföljs.

– Genom att samla inköp, kundservice och logistik i samma enhet ökar vi vår effektivitet och kan skapa nya synergier. Det kommer att ytterligare stärka vårt kunderbjudande i hela Norden. Jenny har byggt upp Dustins nordiska kundservice och skapat en effektiv organisation som tar tillvara på alla kompetenser vilket också skapat en ökad kundnöjdhet. Med den erfarenheten har hon rätt förutsättningar att bygga upp Operations, säger vd Georgi Ganev och kommenterar den finska verksamheten så här:

– Vi har under det senaste året lanserat vår e-handelsplattform i Finland och migrerat den finska verksamheten till Dustins gemensamma it-plattform. Därmed är den finska verksamheten fullt integrerad. Jag vill tacka Juha för hans insatser och särskilt arbetet med integrationen som gör att vi nu kan utnyttja vår nordiska plattform i samtliga länder.

Microsoftprofil kliver in hos Inet

Karin Zingmark
Karin Zingmark.

Microsofts tidigare marknadschef Karin Zingmark går in i styrelsen hos datorhandlaren Inet. Ambitionen är att bredda konsumenternas kännedom genom att storsatsa på modern marknadsföring.

– Karin har precis den profil vi letat efter. Hon har kommit in i verksamheten snabbt och är drivande i bolagets strategiska arbete. Hon kommer hjälpa oss med att öka kännedomen genom att bland annat vässa Inets marknadsföring och digitala kommunikation, säger Jonas Hagströmer, styrelseordförande Inet.

– Det är verkligen roligt att arbeta med Inet, företaget har så goda förutsättningar. Verksamheten är oerhört kundfokuserad och de har en armé av ambassadörer som verkligen brinner för varumärket. För att få en bredare kännedom i Sverige är det nödvändigt att utveckla både den strategiska kommunikationen och digitala marknadsföringen, säger Karin Zingmark, som lämnade Microsoft förra året och har sedan dess drivit eget bolag som strategisk rådgivare inom digital kommunikation och ledarskap.

Addnodegäng rustar med ny chefsduo

Magnus Carlmeister
Magnus Carlmeister.

Addnodebolaget Technia Transcat tar in två nya affäsområdeschefer. Mattias Norin tar över som chef för Consumer and Retail. Han kommer närmast från Accenture.

– Det finns stor potential att hjälpa konsument- och retailföretag med PLM-lösningar för att bli mer kostnadseffektiva och därmed öka vinst och marginal. Vi har både systemen och induastrikunnandet, säger han.

Den andra affärsområdeschefen är Magnus Carlmeister, som ska leda Internet of Things-delen av Technia Transcat. Han ansluter från rollen som vd på Contribit, och hans fokus kommer att ligga på att hjälpa kunderna med hur de kan använda IoT för att förstå sina produkter bättre och inte minst för att förbättra relationen med sina egna kunder.

– Med IoT och Productinuse ger vi maskiner ett språk och låter dem tala. Det här ger industrier en bättre förståelse för hur deras produkter används och hur effektiva de är, säger han.

Han ska handskas med Com Hems kunder

Jonas Berggren.
Jonas Berggren.

Jonas Berggren är ny chef för Com Hems kundservice, vilket innebär att han ansvarar för driften av bolagets kundservicecenter i Härnösand, Örnsköldsvik och Sundsvall med totalt cirka 450 medarbetare. Han kommer närmast från Teleperformance där han under de tre senaste åren varit Norden-vd. Han har även varit ansvarig för kundservice på Teliasonera. Jonas Berggren började sin tjänst den 1 mars och efterträdde då Linda Påhlsson, som lämnade bolaget i september.

– Jag hoppas att mina erfarenheter från ett globalt företag där man också jobbar aktivt med kundnöjdhet kan komma till nytta i Com Hems ambition om att ha branschens nöjdaste kunder, säger han.

Sensavis rekryterar rektor

Sensavis, som säljer mjukvara anpassad för skolan, stärker nu upp sin verksamhet genom att rekrytera Mikael Östling. Han har varit med och byggt upp Engelska Skolan i Uppsala, där han även varit rektor sedan 2012.

– När jag började på Engelska Skolan hade vi 30 medarbetare och 280 elever. Idag är vi 70 medarbetare och 730 elever som levererar mycket goda akademiska resultat. Det har varit otroligt spännande och utvecklande. Nu ser jag fram emot att göra en liknande resa med Sensavis som har en produkt med enorm potential. Som rektor såg jag direkt det stora mervärde vi kan erbjuda skolor vad gäller högre måluppfyllnad, en likvärdig utbildning och digital skolutveckling, säger Mikael Östling.

Mikael Östlig börjar den 1 juni och hans ansvarsområde blir att bygga upp en global konsultorganisation som ska att hjälpa skolor och kommuner med sitt digitaliseringsarbete.

– Vi är mycket glada över att Mikael valt att börja hos oss. Vi delar ett entreprenöriellt förhållningssätt och ett brinnande intresse för skolan och lärandet. Vi ser fram emot att ta nästa steg i företagets utveckling tillsammans och hjälpa skolor över hela världen i deras digitaliseringsprocess, säger Sensavis vd Fredrik Olofsson.