Tronskifte på Palette

Svenska mjukvarubolaget Palette Software, vars produkter används i processen från inköp till betalning, byter vd. Johan Harrysson, som närmast kommer från Infobric tar över från och med 20 mars.

– Det ska bli väldigt roligt att få bidra till Palette Softwares fortsatta expansion. Många företag vill automatisera sina administrativa processer, och Palette är väl positionerade att möta den ökade efterfrågan för lösningar inom inköp till betalning, säger Johan Harrysson.

Johan Harrysson.
Johan Harrysson.

Han efterträder Lars Ola Petters, som varit vd i 14 år och dessutom är en av bolagets medgrundare och huvudägare. Men han lämnar inte bolaget helt utan kommer att fortsätta som styrelsemedlem framöver.

– Palette Software har en väldigt ambitiös tillväxtplan för de kommande åren. Vi siktar på att ytterligare förstärka vår position i Norden, samtidigt som vi expanderar internationellt. Vi är övertygade om att Johan Harrysson är rätt person för tjänsten, han har en väl dokumenterad erfarenhet inom internationell affärsutveckling från andra mjukvaruföretag, och specifikt inom saas och automation software, kommenterar styrelseordförande Anders Ingeström utnämningen.

Byter Brightstar mot Enfo Integration

Kristina Hagström-Ilievska
Kristina Hagström-Ilievska.

Efter köpet av E-man vill Enfo satsa mer på systemintegration. Nu har man rekryterat Kristina Hagström-Ilievska till rollen som sälj- och marknadschef för Enfo Integration. Hon kommer närmast från en roll som svensk säljchef på Brightstar och har även ett förflutet på utbildningsföretaget Dale Carnegie.

– Jag är stolt över att få jobba på en arbetsplats med så många smarta och engagerade människor och det blir mitt ansvar att visa industrin och kunderna hur mycket som finns att hämta hos Enfo Integration. Jag ser fram emot att utmana kunderna och ta dem med in i framtiden, säger Kristina.

Combitech plockar digitalgeneral från Saab

Lars Ydreskog
Lars Ydreskog.

Combitech har rekryterat Lars Ydreskog som vice vd till bolaget. Hans uppdrag blir att leda företagets satsning på digitalisering och industri 4.0. Den nya chefen, som börjar 1 april, hämtas in från Saabs affärsområde Aeronautics, där han varit chef för Operations för Gripen och varit den drivande kraften bakom arbetet inom modellbaserade arbetssätt och digitalisering.

– Lars har genom starkt ledarskap och mod visat på digitaliseringens möjligheter i praktisk handling. Vi bedömer att Saab i detta avseende är bland de ledande inom svensk industri. Hans erfarenheter blir mycket värdefulla för våra kunder och han kommer ge ytterligare skjuts i vårt digitaliseringsarbete, säger Combitechs vd Hans Torin. 

Vd-byte på Daymaker

Fredrik Udd
Fredrik Udd.

Fredrik Udd tillträdde i veckan som ny vd för kundupplevelsebolaget Daymaker. Han har tidigare varit managementkonsult på Applied Value, Accenture och Roland Berger samt haft olika roller på Business Sweden, först i Polen och därefter i Argentina och Chile samt drivit egna verksamheter.

Den nya vd:n ersätter Robert Eriksson, som är grundare och ägare av Daymaker. Den senare kommer dock att arbeta vidare med fokus på produktutveckling.

– Fredriks breda erfarenhet från konsultvärlden, hans kunnande om försäljning av företagstjänster och om internationell affärsutveckling kommer att bli en viktig tillgång för Daymaker, säger Robert Eriksson.

Byter Cygate mot Conscia Netsafe

Erik Arnberg
Erik Arnberg.

Erik Arnberg gör som Cygates förra vd Bengt Lundgren, det vill säga lämnar det Teliaägda bolaget för att gå till storsatsande Ciscospecialisten Conscia Netsafe, till en roll som marknadschef. Bolaget är en av sex svenska guldpartner till Cisco och jobbar främst med att designa, leverera och stödja lösningar för nätverk, it-säkerhet och datacenter.

– Jag är glad över att få jobba med teamet med flest Ciscorelaterade bokstavskombinationer i Sverige. Allt alla vill ha av digitaliseringsresan kan inte göras av någon annans infrastruktur. Det är ett privilegium att få jobba med detta dreamteam, säger Erik Arnberg om det nya uppdraget och konstaterar att samtliga CCDE-certifierade och majoriteten av de CCIE-certifierade konsulterna utanför Cisco är hans nya kollegor.

– Erik har under lång tid skapat grym kommunikation inom it, och vi har en fantastiskt spännande resa framför oss. Kollegorna i branschen har länge eftersträvat att sälja det mesta till de flesta, gärna som tjänst med drift hos dem eller i globala moln. Conscia Netsafe säljer lösningar enbart från Cisco och konkurrerar inte om driften. Vi vet att komplexa nät och it-miljöer alltid kommer att behövas, och vi satsar på att vara absolut bäst på dessa, säger Conscia Netsafes vd Bengt Lundgren.

Han ska göra Advenica en tjänst

 Staffan Lundgren
Staffan Lundgren.

Det Malmöbaserade säkerhetsföretaget Advenica har rekryterat Staffan Lundgren som ansvarig för att utveckla bolagets tjänsteerbjudande. Han kommer närmast från Sony Mobile där han under tio år hade olika roller inom it, strategi, kvalitet och kundservice. Dessförinnan har han varit på bolag som PTC och T-Systems.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att bli en del av företaget och bygga upp Professional Services. Jag drivs av att skapa team med stort engagemang och att jobba med spetsteknologi, säger Staffan Lundgren, som dessutom kommer att ingå i Advenicas ledningsgrupp.