Som de flesta vet var Galaxy Note 7 tänkt att bli ett nytt Samsung-flaggskepp när modellen kom ut på marknaden i höstas – men detta slutade med platt fall, då det visade sig att batterier i en del telefoner tog eld. I oktober lades tillverkningen ner helt.

Nyhetstjänsten Reuters skriver att det länge funnits uppgifter om att Samsung undersöker möjligheten att sälja restaurerade versioner av den här enheten, alternativt att återanvända vissa delar – detta för att täcka vissa av de förluster som Note 7-debaclet inneburit (Samsung har uppgivit att resultatet påverkats med 5,5 miljarder dollar de senaste tre kvartalet på grund av detta). Nu har alltså Samsung i ett uttalande bekräftat att de har planer på att börja restaurerade Note 7.

Läs mer: Samsung skyller på tillverkarna – därför exploderade batterierna

Det kommer dock att krävas samråd med myndigheter och det kommer att tas hänsyn till den lokala efterfrågan innan de här telefonerna släpps ut på marknaden, uppger Samsung i uttalandet. Lanseringsdatum för olika marknader kommer allt eftersom.

Tidpunkten för Samsung att meddela den här försäljningen kan verka överraskande eftersom det sker bara dagar innan företagets nya premiumtelefon S8 släpps i USA.