Den personliga integriteten på nätet är i dag en glödhet fråga, inte minst sedan amerikanska myndigheter beslutat att tillåta internetleverantörer att sälja sina kunders surfhistorik.

Men det förändrade klimatet har även fått de som värnar om integriteten intensifiera sitt arbete, till exempel har programmeraren Dan Schultz släppt sin tjänst Internet noise, en sajt som försöker dölja sökhistorik i slumpvist utvalt ”nätskräp”, och nu har stiftelsen Electronic Frontier Foundation kommit med ett tips om hur du med ett klick gör dina gamla Facebook-inlägg privata.

Något som kanske kan vara en bra grej ifall du använt Facebook länge och inte kommer ihåg allt dumt du kan ha delat med dig av. Inte minst om du ska söka nytt jobb och du inte vill att en potentiell arbetsgivare ska hitta dina gamla snedsteg.

Läs också: Webbens skapare allt mer oroad för integriteten på nätet – föreslår femårsplan

”Klicket” är en tjänst som Facebook själva står för och du hittar det under sekretess-fliken i inställningar-menyn, där är det bara att klicka på ”begränsa tidigare inlägg” för göra så att alla dina gamla poster enbart ses av dina vänner. Poster från vänner där du själv finns taggad kommer dock att fortsätta vara synliga, så vida de inte själva gör samma procedur.

Vill du se en videoguide för hur man gör detta så hittar du en från Electronic Frontier Foundation här nedanför.

Observera att om du klickar på detta blir alla gamla poster enbart synliga för vänner, men skulle du sedan ångra dig måste du ändra integritetsinställning för varje enskild post.