Som Computer Sweden tidigare avslöjat har norska Expert stora planer för ett återtåg på den svenska marknaden. Men den här gången kommer kedjan inte inledningsvis öppna butiker, utan som koncernchef Ronny Blomseth tidigare bekräftat kommer man att börja på webben, och det under varumärket Power.

Någon exakt tidpunkt har inte angivits, men idag verkar sajten i alla fall ha smugits igång.

Tittar man på power.se kan man även se var kedjan kommer att lägga fokus. Som vanligt i kedjevärlden är budskapet om att pressa priserna med i kommunikationen.

”Vi är här för att pressa priserna. Vår prisrobot ger dig den råaste dealen”, lyder välkomstmeddelandet på sajten.

När det gäller butiksdelen ska Expert ha haft långt gående diskussioner om att ta över Media Markts svenska butiker. Den processen har dock gått i stå, och de båda parterna är fåordiga.

Ronny Blomseth sade dock i februari att det finns planer på att öppna butiker längre fram.

– Vi ska öppna e-handel i Sverige under namnet Power.se. Vi har butiker under namnet Power i Danmark och Finland. Vi har planer på att öppna butik i Sverige på lång sikt, men det handlar kanske om två år framåt. Just nu håller vi på och bygger upp en organisation. Vi har inga konkreta butiker eller lokaler i dagsläget. Jag räknar med att vi öppnar på nätet om två-tre månader, sade han till Computer Sweden i februari.

Sverigechef Robert van Toor
Foto: Ture AndersenSverigechef Robert van Toor.

Nu är alltså den ena delen, webben, uppfylld. När det gäller den andra, butiksdelen, säger Sverigechef Robert van Toor så här:

– Vi ska öppna minst en butik under 2017, kanske fler. Vi ser en tydlig trend i våra andra grannländer att e-handeln ökar och att många som handlar online vill hämta i butik. Vi kommer att satsa hårt på att skapa en lika bra köpupplevelse oavsett vilken kanal kunden väljer, säger han.

Och han säger att starten på webben ska ses just som en start.

– Det vi gör nu är en smygstart. Under våren kommer vi att ägna oss åt att förbättra sajten, öka flexibiliteten kring leverans- och betalningsmöjligheter samt utöka utbudet. När vi känner oss redo kommer vi visa marknaden mer av vårt erbjudande och vad Power står för.