Som vi skrivit tidigare har Google växlat upp i kampen om företagskunderna. Nu kan bolaget stoltsera med ytterligare en kund av dignitet, Nordic Choice.

Den nordiska hotellkedjan är i slutfasen av att genomföra sin stora flytt från Microsoftmiljö till en Googledito. Det är framför allt Exchange och Office som ska bytas ut mot G Suite.

– Vi har strävat efter att ha mer effektiva och användarvänliga verktyg och ha en lösning där vi kan nå alla typer av användare. Det var för lite flexibilitet i Microsoft. Här hittade vi något som fungerade bättre på hotellet. Det gör också att vi kan ha mer kommunikation på flera sätt och inte bara en till en. Vi har haft behov av en kommunikationsplattform där vi kan nå alla våra anställda och inte bara några få, säger Didde Christensen, som är Nordic Choices teknikchef.

Läs också: Google apps for work blir G Suite – alla molnen samlas under ett tak

Hotellkedjan har runt 14 000 anställda och jobbar i alla nordiska länder förutom Island samt Baltikum. I Sverige bedrivs verksamheten under de tre varumärkena Clarion, Comfort och Quality.

– Ambitionen är att vi ska växa med fler hotell på ett bärkraftigt sätt, säger Didde Christensen, som alltså lyfter fram flexibiliteten som det främsta skälet till bytet.

Men att det dessutom var påfallande mycket billigare hade så klart också inverkan.

– För priset av en Microsoftlicens kan vi få 17 användare hos Google. Det ger en helt annan kostnadsbild.

Det är svenska konsultbolaget Avalon som har varit it-leverantör till hotellkedjan.

– Avalon har varit teknisk leverantör. Sedan har vi haft en egen projektgrupp med en extern projektledare från Deloitte som har varit ansvarig, säger Didde Christensen.

Läs också: Här är kommunen som är Googles största molnkund i Norden

Det bolag som har levererat Microsoftlicenser till Nordic Choice tidigare är Crayon. Det bolaget finns också kvar som leverantör, inom vissa delar av it-miljön.

– Vi har fortfarande Microsoft i några delar. Men allt som har legat på Sharepoint har vi successivt monterat ned. Det tar tid att gå över helt till det nya, säger Didde Christensen.