I januari lämnade Apple in en stämningsansökan mot Qualcomm där de kräver nästan en miljard dollar i skadestånd eftersom de anser att chipptillverkaren tar ut ”orimliga” licensavgifter för sin mobilteknik. I stämningsansökan hävdar Apple att Qualcomms licensmodell utgår ifrån det slutliga säljpriset av en enhet, vilket skulle göra att tillverkare som säljer dyrare telefoner får betala mer än de som tillverkar billigare lurar.

Läs också: I kölvattnet på Nokia 3310-hajpen – nu gör Qualcomm enkla telefoner smartare

Nu slår Qualcomm tillbaka genom att stämma Apple, skriver IDG News. Processortillverkaren hävdar att Apple inte följer det långsiktiga avtalet företagen emellan, och att de dessutom sprider falsk och vilseledande information.

I sin stämningsansökan menar Qualcomm nämligen att Apple inte använde vissa högprestandafunktioner av Qualcomms chipp för Iphone 7 – och när Iphones med Qualcomms chipp ändå slog de Iphone som använde komponenter från Intel så ska Apple ha gått ut offentligt med att det inte var någon märkbar skillnad, när de visste att sanningen var en annan.

Läs också: IBM slog rekord i patent – visar vart jätten är på väg

I sitt svar målar Qualcomm vidare upp en bild där Apple använder sin stora makt för att få ner licensavgifterna från chiptillverkaren.