Tieto tar e-legshjälp

Konsutlbolaget Tieto och säkerhetsbolaget Verisec har inlett ett samarbete kring e-legitimation för offentlig sektor. Innebörden av det är att Tieto ska underlätta integrationen mellan en ny e-legitimationslösning från Verisec och de olika system och tjänster som används av myndigheter, kommuner och landsting runtom i landet. Målet är att skapa en mobil, säker och användarvänlig e-legitimation som ska underlätta vardagen för såväl offentliganställda som medborgare.

– Vi ser e-legitimation som en kritisk och en mycket viktig pusselbit för att lyckas med digitaliseringen av offentlig sektor. Med en e-legitimation som är såväl kostnadseffektiv och tillgänglig för alla skapas stora möjligheter för utveckling av nya tjänster för medborgarna. Med vår drivande roll i Sveriges digitalisering ser vi ett stort värde i att vara med och bygga upp den nya e-legitimationen tillsammans med Verisec och vårt ekosystem av kunder och partners, säger Mats Brandt, chef för offentlig sektor i Sverige på Tieto.

– I vår strävan att skapa en e-legitimation för alla är Tieto en viktig partner för att erbjuda relevanta tjänster kopplat till att driva användare till det ekosystem av identiteter som vi skall bygga upp. En aktör som Tieto ger oss goda förutsättningar att nå stora användargrupper och därmed göra den nya e-legitimationen till en nyckelfaktor i Sveriges fortsatta digitalisering, säger Johan Henrikson, vd på Verisec.

Läs också: Atea köper för att bli mobiloperatör

Bouvet äggar konsulter i Borlänge

Norska konsultbolaget Bouvet ska dra igång ett kontor i Borlänge, vilket blir bolagets fjärde svenska kontor. Valet av ort är logiskt med tanke på att Bouvet sedan sju år tillbaka har arbetat för att göra trafiken säkrare med Trafikverket som uppdragsgivare.

Etableringen börjar dock i blygsam skala. Nu inför påsk ska Sverige-vd Jonna Nordén och hr-ansvarig Karin Frid söka upp ett antal utvalda nyckelpersoner i Borlänge och dela ut ”Bouvetägg fyllda med godsaker och ett meddelande”.

– Den första it-konsulten är på plats, Sonja Eriksson som började för en vecka sedan. Marcus Living kommer i augusti och nu gör vi en lite annorlunda rekryteringskampanj för att hitta den person som ska leda processen med allt från att hitta kompetenta konsulter till att få igång affärsverksamheten på riktig, säger Kenneth Hansen, som har gjort samma resa när Örebrokontoret startade 2011. Nu är han ansvarig för att rekrytera sin motsvarighet i Borlänge.

I augusti räknar Bouvet med att ha en ledare på plats för den nya verksamheten.

Infront tar Miscos upphandlingsräv

Michael Lagerström lämnar sitt uppdrag som säljchef mot offentlig sektor på Misco efter fyra år. Istället tar han klivet över till konkurrenten Infront IT-Partner, där han börjar som upphandlingsansvarig den 2 maj. Han har tidigare även varit på Dustin, där han också jobbade mot offentlig sektor. På båda bolagen har han varit med och vunnit stora upphandlingar, och han konstaterar att Miscos affär mot offentlig sektor har vuxit med 110 procent under de senaste åren.

– Jag ser fram emot Infront IT-Partners fortsatta tillväxtplan där jag kan bidra med min erfarenhet för att vinna nya affärer, säger han om det nya uppdraget.

Han blir Ateas molnmäster

Johnny Jonander har arbetat tio år på Atea i olika roller. Nu tar han över som chef för Atea Cloud Services.

– Digitaliseringen förändrar allt från företags affärsmodeller till hur städer och samhällen byggs för framtiden, jag ser med spänning fram emot att få vara med på den fortsatta resan. Vi satsar stort på fler molntjänster som underlättar den digitala transformationen och som hjälper våra kunder dra nytta av molntjänster som en möjliggörare för deras digitaliseringsresa, säger han om sin nya tjänst som börjar den 1 maj.

– Genom sitt driv, kompetens och breda erfarenhet inom både utveckling, försäljning och förvaltning ser jag att Johnny, tillsammans med sitt team, kommer att leda Ateas tillväxt inom Cloud vidare i samma positiva utveckling som vi har idag, säger Peter Kocsis, som är chef Atea Infrastructure Services.

Tacton går på pumpen

Wilo, ett globalt företag som tillverkar pumpar och pumpsysten för kyl- och värmeanläggningar, har valt att samarbeta med svenska Tacton, vars configure price quote-produkter som ska hjälpa bolaget i säljprocessen. Wilo uppger att man ser ett skifte i hur kunderna vill agera under sin köpprocess och har därför valt att förstärka sin sajt med mer interaktiva och kundfokuserade produkter.

– Vårt samarbete med Tacton gör att vi kan nå helt nya nivåer av personalisering, visualisering och användarvänlighet för kunderna. Genom att kombinera avancerad produktkonfiguration och konsulttjänster online vill vi skapa det mest innovativa pumpkonsultverktyget, säger Bernd Strübig, som är ansvarig för digital marknadsföring på Wilo.

Infinigate återförenas med Symantec

Från och med 10 april finns Symantec åter i distributören Infinigates portfölj. Bakgrunden till återkomsten är Symantecs köp av Bluecoat i juni. Bluecoat är sedan tidigare en av Infinigates leverantörer.

– Det blir toppen att arbeta med Symantec igen. Vi har en lång historia tillsammans och har både den tekniska och säljstrategiska kunskapen som krävs för att kunna hjälpa återförsäljare växa sin Symantecaffär och se till att kunderna får sin it-miljö säkrad. Symantec är starka på klientsidan och Bluecoat på nätverkssidan. Deras teknologier passar som hand i handsken för varandra. Synergierna kommer att vara många, i synnerhet kring Enterprise Security-delarna, säger Peter Strand, vd på Infinigate Sverige.