Den största tillverkaren av chipp som används i smartphones, Qualcomm, rapporterar om en försäljning och vinst under första kvartalet som slår analytikernas förväntningar.

Det här är viktigt, eftersom företaget skakas av en tvist med Apple – som har stämt företaget för att ta ut "orimligt höga licensavgifter". Qualcomm anklagar dock Iphone-tillverkaren för brutna avtal och för att sprida felaktig information.

Läs mer: Qualcomm slår tillbaka mot Apple med egen stämning

Under onsdagen uppgav Qualcomm att intäkterna totalt inte påverkats negativt av dispyten – men de skriver samtidigt i rapporten att det är oklart om huruvida det kommer att innebära en negativ effekt på resultatet nästa kvartal. Därför har de ett bredare prognosintervall för vinsten för tredje kvartalet än vanligt.

Nyhetstjänsten Reuters citerar emellertid vd:n Steve Mollenkopf från en telefonkonferens med journalister i samband med rapporten där han säger att företaget väntas fortsätta vara ”en viktig leverantör till Apple nu och i framtiden”.

Läs också: I kölvattnet på Nokia 3310-hajpen – nu gör Qualcomm enkla telefoner smartare

Totalt sett beskrivs emellertid senaste kvartalets resultat som en framgång för den prövade processortillverkaren. Den justerade omsättningen låg på 5,99 miljarder dollar – vilket var bättre än analytikernas förväntningarna på 5,89 miljarder.