Att det är svårt att rekrytera utvecklare och att det har kommit många nyanlända till Sverige de senaste åren är två företeelser som knappast har undgått någon, i alla fall inte någon i it-branschen. Det borde väl gå att koppla ihop dem?

Det är inte så lätt att bara skyffla in nyanlända utvecklare i jobb här i Sverige, har det visat sig. Efter att ha lyssnat på åtskilliga berättelser om mycket meriterade utvecklare som kommer hit och inte kan hitta jobb undrar man vad som är fel. Speciellt när man ser att det kryllar av utvecklare från jordens alla hörn på vissa stora företag, till exempel Klarna.

Det verkar helt enkelt som att man på det genomsnittliga svenska företaget är rädd för att på egen hand anställa någon som just anlänt till Sverige. Lägg till det att många nyanlända tycker det är svårt att få kontakt med svenska arbetsgivare.

Manegen är med andra ord krattad för en kreativ mellanhand och flera känner sig manade. Ett av de företagen är Novare Potential med sex anställda i Stockholm som fokuserar på rekrytering av just nyanlända, inte bara i it-branschen. Man har sett en extra potential vad gäller systemutvecklare och har precis avslutat en första utbildning på tre månader för nyanlända Javaprogrammerare.

Farzad Golchin, vd på Novare Potential.
Farzad Golchin, vd på Novare Potential.

Läs också: Här snabbdrillas utvecklare utan krav på ett perfekt cv

Satsningen har gjorts tillsammans med KTH som har stått för utbildningen, som har varit komprimerad och intensiv, vilket brukar kallas för ”accelerated learning program”.

– När man träffar personerna som har gått vår utbildning blir man förvånad över att de inte fått några jobb. Men många av dem säger att det är svårt utan kontakter i Sverige, säger Farzad Golchin, vd på Novare Potential.

Två av personerna som precis har avslutat Novares Javautbildning är Lena Shervarly som kom till Sverige 2015 och Ramsha Waseem som kom hit 2014. Lena Shervarly är ursprungligen från Ukraina men hann med att bo i Frankrike innan hon kom till Sverige. Ramsha Waseem kommer från Pakistan.

– Tidigare jobbade jag i ideella organisationer, men kände att jag ville byta inriktning. Min man, bror och pappa är alla programmerare så jag ville prova på det yrket. Det var väldigt intensivt för mig i början av utbildningen eftersom jag inte hade en teknisk bakgrund, säger Lena Shervarly.

utbildning
Ramsha Waseem och Lena Shervarly har gått Novares Javautbildning.

– Jag har en kandidatexamen i datavetenskap men har inte hittat något jobb i Sverige. Jag har sökt jobb här i två år och skickat mitt cv till säkert 500 företag. Jag har fått respons från ett företag som sa att de vill att man ska kunna svenska, berättar Ramsha Waseem.

Nu har båda fått kontrakt på ett år med svenska arbetsgivare, Tieto och Evry. Novares modell är att i de flesta fall anställa de som gått utbildningen, under ett års tid. Under den tiden hyr Novare ut personerna och ger även ett mentorsstöd. Målet är att arrangemanget ska leda till anställning. I bästa fall blir det en win-win-win-situation, för Novare, arbetsgivarna och inte minst de nyanlända.

Vad tycker Lena och Ramsha om utbildningen i stort? Har den bidragit till att det blivit lättare att bli en del av det svenska samhället?

– Jag känner att jag blir en del av samhället här när jag får ett jobb, säger Lena Shervarly.

– Utbildningen öppnade dörren för oss. Jag hittade inget jobb själv, nu har jag fått erbjudanden från tre stora företag, säger Ramsha Waseem.

Farzad Golchin på Novare Potential är nöjd med den första utbildningen som genomförts:

– Vi hade 300 sökande till den första Javautbildningen som började i januari. Vi antog 26 stycken som blev klara i mitten av april. Tio av dem har redan skrivit på kontrakt på ett år med arbetsgivare och alla utom fyra fem stycken är redan inne i den processen, berättar han.

Intressant nog är det bara hälften av de som gått utbildningen som jobbat som utvecklare innan de kom till Sverige. Det är en på alla sätt blandad grupp av människor.

Läs också: KTH:s nya rektor vill få fler kvinnor till it-utbildningar – "viktigt att vi inte ger upp"

– Vi har haft en schackspelare och en kärnfysiker. Hälften är kvinnor och hälften är från Syrien, säger Farzad Golchin.

Kan man verkligen bli en Javaprogrammerare på tre månader?

– Utbildningen innefattar 500 timmars kodning och ska motsvara en kandidatexamen i kodningstimmar. Man kan säga att den som avslutar utbildningen blir en junior Javautvecklare.

500 timmar delat med tolv veckor (tre månader) ger ett medel på cirka 42 timmar kodning per vecka. Det är lätt att inse att det har krävts både kvälls- och helgarbete för de som gått Novares utbildning. Även för kärnfysikern och schackspelaren, får man anta.

Planen framåt är att anordna fyra stycken tremånadersutbildningar inom systemutveckling för nyanlända tillsammans med KTH under de närmaste 1,5 åren. Det kommer att bli inom Java och eventuellt fler områden.