Apple ska nyligen ha diskuterat en Swishliknande lösning där Iphoneägare ska kunna skicka pengar till varandra uppger flera källor enligt nyhetssajten Recode. Enligt en väl insatt källa ska tjänsten lanseras senare i år.

Det här är inte första gången som företaget fört sådana diskussioner, det gjordes även 2015, men då blev det ingenting av.

Läs också: Nu finns Samsung Pay i Sverige - men kommer det flyga?

Om Apple lanserar tjänsten blir det framför allt i konkurrens med liknande bankerbjudanden och den Paypalägda tjänsten Venmo. Via Venmo överfördes 17,6 miljarder dollar förra året och det har dubblats från år till år.

Samtidigt har den här typen av tjänster knappast varit några vinstmaskiner, tvärtom faktiskt, för dem som gett sig in på marknaden. Men det ses som en väg in i nästa generations betalningar som en del av de tjänster som utmanar den traditionella bankrelationen.

Parallellt har Apple nyligen diskuterat ett närmare samarbete med Visa även om båda parter avböjer att kommentera.

Läs också: Så ser du till att Siri och Google Now inte läcker företagets hemligheter

Att Apple letar nya vägar för att öka användningen av Apple Pay beror troligen på att tjänsten inte fått den skjuts som man hoppats på. Bankkällor uppger för Recode att användningen inte är den väntade och Appleanalytikern Gene Munster sa nyligen till Wall Street Journal att Apple Pay-transaktionerna landade på 36 miljarder dollar förra året men att företagets ursprungligen tänkt sig 207 miljarder dollar.