I mars månad åtalades en litauisk man för att ha lurat till sig 100 miljoner dollar från två amerikanska it-företag via ett phishingangrepp. Sedan dess har många spekulerat kring vilka de här företagen kan ha varit, då summan som de förlorade pekar på att det är ganska stora företag. Nu meddelar Fortune att det var it-jättarna Facebook och Google som gått på bluffen.

Läs också: Google blir första utländska internetföretag att etablera sig på Kuba

De två företagen ska båda ha fått tillbaka sina pengar, men verkar inte vilja berätta så mycket mer om händelsen.

”Vi upptäckte bedrägeriet mot vårt försäljningsteam och meddelade genast myndigheterna. Vi har återfått pengarna och är nöjda över att det här ärendet är löst”, säger en talesperson för Google till Fortune.

”Facebook återfick pengarna kort efter incidenten och har samarbetat med rättsväsendet i deras utredning”, säger en talesperson för Facebook till Fortune.

Läs också: Tidigare NSA-hacker flyttar säkerheten till klienterna

Den misstänkta mannen tros ha lurat företagen på pengar genom ett blufföretag i Litauen som han döpt till Quanta Computer, samma namn som ett Taiwanesiskt it-företag som arbetar med både Facebook och Google. Via det falska företaget ska mannen lurat till sig stora summor pengar via bluffmejl. Pengar som han sedan ska ha försökt gömma i olika europeiska banker. Själv nekar han till anklagelserna.