Tack vare internet, samarbetsverktyg och bärbar teknik går det i dag alldeles utmärkt att jobba utanför det traditionella kontoret. Ett företag som valt att lämna jobba hemifrån-alternativet är IBM. Men det har inte hindrat dem från att lyfta fördelarna deras kunder kan vinna på att låta medarbetarna jobba från vardagsrum och kontorscaféer.

Bolagets egen arbetsgrupp för en smartare arbetsstyrka sa nyligen vid en konferens att personer som jobbar hemifrån är både mer engagerade och litar mer på sina chefer. Dessutom är det mer troligt att de stannar kvar på arbetsplatsen, skriver The Register. En sådan arbetsplats ses också ofta som mer innovativ och medarbetarna är mer nöjda med sina jobb och mindre stressade visar arbetsgruppens studier.

Läs också: IBM:s mardrömstrend: försäljningen minskar för 20:e kvartalet i rad

Deltagare i panelen som diskuterade för- och nackdelar med distansarbete sa också att det bästa är om arbetsvillkoren sätts tillsammans, och inte genom strikta policys.

Huruvida de anställda på IBM ser sin arbetsplats som innovativ framkommer inte av rapporteringen. Men det har inte gått många veckor sedan bolaget gick ut och sa att distansarbetare inte längre ingick i deras framgångsrecept. Ingen anställd på de sex regionkontoren i USA skulle längre tillåtas att arbeta utanför företagets kontorsväggar. The Register skrev då att medarbetare som tidigare jobbat hemifrån fick alternativet att börja åka in till ett av de sex kontor som finns. Eller välja att lämna företaget. Nyhetssajten ska ha tagit del av ett internt videomeddelande där marknadschefen Michelle Peluso informerade de anställda om planerna.

Läs också: Allt fler jobbar på distans

– Det finns bara ett recept för framgång som jag ser det, särskilt när konkurrensen med Microsoft och andra företag på västkusten ser ut som den gör. Och det är att ta in rätt personer med rätt talang, ge dem de rätta verktygen, ge dem ett uppdrag och se till att de kan analysera resultatet. Placera dem på kreativa och inspirerande platser och ge dem frihet, sa hon då.

Så även om IBM bara känner ett recept för framgång för det egna bolaget har de inga problem med att sprida andra recept till sina kunder. Som en rad produkter som underlättar distansarbete. Men när man sett hur omsättningen gått ner månad, efter månad i flera år. Ja, då måste man ju testa något nytt.