Uppåt hälften av alla dagens jobb är borta år 2025, enligt Thomas Frey på tankesmedjan Da Vinci. Även om vi inte vet var det landar så är det tydligt att automatisering, robotar, förarlösa bilar, 3d-skrivare, drönare, AI och VR kommer att röra om ordentligt på arbetsmarknaden.

Men var finns då framtidens jobb? Och hur förbereder man sig för dem? Vår amerikanska systersajt Network World har gjort en framtidsspaning.

För även om robotik och automatisering tar jobb så skapar det nya jobb också, enligt analytikern Brian SolisAltimeter Group.

Både väldigt tekniska arbeten som ingenjörer och programmerare, men också helt nya typer av jobb. Brian Solis talar om sådant som personer som inspekterar robotkvaliteten, robotiktränare och robotikrådgivare, AI-beteendespecialister och AI-animatörer.

– Medan världen slåss för gårdagens jobb äter tekniken snabbt upp dagens jobb, säger han.

– Varje dag blir allt fler jobb automatiserade eller ersatta av ny teknik i utvecklingens namn, och det kommer inte att ta slut. Att slåss för att få tillbaka jobben kommer i backspegeln att ha varit helt förgäves. Den verkliga investeringen som ger mest tillbaka är, och måste vara, att hjälpa de anställda att lära sig nytt och få specialkunskaper som passar för framtidens jobb.

Läs också: Så tillgodoser svenska CIO:er behovet av ny digital kompetens

Analyshuset Forrester väntar sig, enligt analytikern JP Gownder, att de dator- och matematikrelaterade jobben i USA kommer att bli 57 procent fler det kommande decenniet. Framför allt kommer det att handla om AI och de stora databaser som krävs för att driva den artificiella intelligensen.

– I takt med att vi går mot en värld där AI är förstavalet så kommer det också fram fler specialiseringar i alla underkategorier till AI som maskininlärning, kognition och språkteknologi. Det här är jobb som finns redan i dag men som kommer att bli vanliga och specialiserade i framtiden – exempelvis som expert på AI i vården, säger han.

Brian Solis tror att det också kommer att dyka upp jobb på helt otraditionella områden exempelvis:

 Rådgivare inom digital valuta som hjälper investerare att investera, handla och sälja nya digitala valutor.

 Digitala utredare som hjälper individer och företag att undersöka hot, lösa brott och föreslå lämpliga skydd.

 HR-innovatörer som fokuserar på att identifiera framtidens jobb i en organisation och få rekryteringsrutiner och utbildning på plats för att flytta över medarbetare vars jobb håller på att erodera.

 Resursrevisorer som utvärderar hur de olika jobbfunktionerna ser ut – vilka är föråldrade och vilka kan automatiseras – och på vilka medarbetare som kan flytta över till de nya rollerna.

• VR- och AR-arkitekter som designar miljöer och ger råd kring vilken stödteknik som krävs.

Även om det finns fortsatt behov av vissa traditionella jobb som läkare, sjuksköterskor, advokater, banktjänstemän och lärare så kommer de också att kräva mycket djupare kunskap kring teknik och datasystem, eftersom it genomsyrar allt. 
Inom vården kan det vara diagnosverktyg och bildprogram, utrustning för skanning och övervakning eller analysapplikationer för medicinsk personal.

Läs också: Sex ledaregenskaper som företagen letar efter

Samtidigt kommer de flesta av framtidens jobb att kräva många olika färdigheter och kompetenser inom olika teknikfält. Till exempel kommer programmerare, analytiker och utvecklare att kunna växla mellan de tre områdena – på samma sätt som designers, arkitekter och olika typer av ingenjörsroller också kommer att ha samma kompetenser.

Och i takt med att företagen drar ner på de traditionella jobben kommer olika roller att slås ihop, och de anställda behöver vara mer mångsidiga för att klara fler olika arbetsuppgifter.

Hur förbereder vi oss då?

Analytikern Torsten Volk på Enterprise Management Associates tycker att de som är intresserade av att hitta framtidens yrken ska strunta i alla de konventioner och gränser som finns i dag. Prova på så mycket kognitiv teknik som möjligt, och testa olika nyckelfärdiga AI-erbjudanden som IBM:s Bluemix Watson, Amazon ML och Google Vision API för att träna upp sig.

Parallellt måste företagen kraftigt förändra hur de utbildar och tränar medarbetarna.

– Annars producerar vi inte de färdigheter som våra företag behöver när de nu växlar över från en tillverkande ekonomi till en kunskapsekonomi, säger analytikern Geoff Woollacott på på Technology Business Research.