Närmare bestämt tre nya laptops kommer Apple att presentera, enligt nyhetsbyrån Bloomberg, som hänvisar till ”insatta källor”. Detta ska ske under Worldwide Developers Conference i juni, och det är ett svar både på Microsofts offensiv på pc-marknaden och på den egna sjunkande Ipad-försäljningen.

En ny Macbook Pro kommer att köras på Intels Kaby Lake-processorer, en uppgradering av de nuvarande Skylake-baserade modellerna. Bloomberg uppger också att Apple arbetar med en ”ny version av 12-tums Macbook med ett snabbare Intelchip”.

Läs mer: Dells pc-höjdare räds inte Surface Laptop: "Vi är bättre på alla punkter"

Dessutom överväger företaget att uppdatera den åldrande 13-tums Macbook Air med en ny processor, då försäljningen av denna laptop – som är Apples billigaste – fortfarande är överraskande stark, uppger Bloombergs källor.


Inga förändringar i designen väntas dock.


Mac-försäljningen står bara för 11 procent av Apples årliga omsättning på 216 miljarder dollar (Iphone står för nästan två tredjedelar av totalen). Men Mac-datorerna är en nyckel för att behålla lojala kundgrupper och de kreativa yrkena – som är en kärngrupp för Apple.