Cisco må vara rejält på offensiven när det gäller att köpa företag just nu. Men samtidigt som man köper på sig nytt inom nya områden brottas man med den traditionella affären.

Det senaste kvartalet var bolagets sjätte i rad med minskade intäkter. Dessa landade på 11,9 miljarder dollar, och bolaget förutspår att nästa kvartal, bolagets fjärde i det brutna räkenskapsåret, kommer bli ännu tuffare, med en nedgång på mellan 4 och 6 procent.

Läs också: Så kan Amazon utmana Cisco på videokonferenser med nya Echo Show

På hemmaplan minskade man med 4 procent och Emea tappade ännu mer, 6 procents intäktsminskning, medan Asia-Pac ökade något.

Av de största produktområdena ökade switchar med 2 procent, trådlöst växte med 13 procent, och säkerhetsdelen steg med 9 procent. De delarna sticker ut på ett positivt sätt men kunde trots allt inte kompensera fallet för routerdelen, som dalade med 2 procent, samarbetsverktyg gick ner med 4 procent och datacenter med 5 procent.

Även om det inte sägs rakt ut får Donald Trump-administrationen en tydlig känga när utvecklingen ska förklaras. Ciscos vd Chuck Robbins förklarade kräftgången med att de offentliga amerikanska investeringarna har bromsats in och sade att det fanns en viss brist på insyn i budgetplanerna, och det gör att Cisco har svårt att veta vad som kommer under nästa kvartal.

Läs också: Dell EMC i kapp Cisco och HPE i kampen om molnutrustning

Som en följd av resultatet meddelar bolaget att ambitionen är att ytterligare 1 100 tjänster ska tas bort.