Intelveteran till AR-företag

Andreas Nordin.
Andreas Nordin.

Intel-veteranen Andreas Nordin börjar som strategichef och partner på IMRSV Studios som specialiserat sig på augmented reality, AR. Han har 20 års erfarenhet från Intel där han har haft flera olika ledande försäljnings- och marknadschefspositioner på Europanivå.

– IMRSV är inom sitt område ett ledande, nytänkande, och mycket kompetent företag. Jag kommer från den amerikanska storbolagsvärlden, men har länge känt att jag vill kunna påverka den digitala transformationen framåt i ett mindre bolag där beslutsvägarna är kortare. Nu får jag den möjligheten och jag ser fram emot att få vara med och utveckla IMRSV till det ledande företaget inom immersiva tekniker, säger Andreas Nordin.

Netonnet-vd prisas som ledare

I tionde upplagan av den stora handelsgalan, Retail Awards i utsågs Netonnets vd, Susanne Ehnbåge till Årets Ledare 2017. Hon tillträdde som vd i februari 2016 och sedan dess har företaget gjort sin största expansion någonsin.

Susanne Ehnbåge.
Susanne Ehnbåge.

I juryns motivering beskrivs hon som en motor i företagets förändringsresa och den avslutas: "Medarbetarna vittnar om att Susanne Ehnbåge inte bara är effektiv, positiv och resultatinriktad utan även lyhörd för individen och mycket omtänksam."

– Jag känner mig oerhört ödmjuk och hedrad över utnämningen, det är ett pris som jag delar med alla mina fantastiska medarbetare, säger hon.

I samma gala prisades även Elgiganten för sin logistik. Detta efter att man sjösatt det nya automatiska höglagret i deras logistikcentrum i Torsvik.

– Bra logistik är grunden till god e-handel och en av de verkliga nycklarna till hela vår framgång. Därför är vi jätteglada över att vinna just det här priset, säger Anders Lindblom, som har titeln head of operation på Elgiganten.

Jetshop får ny vd

Fredrik Hedblom.
Fredrik Hedblom.

Fredrik Hedblom tillträder den 1 juli som ny vd för Jetshop, som levererar molnbaserade e-handelsplattformar. Bolagets nuvarande vd och tillika grundare och större ägare, Christian Zanders, tar plats i styrelsen och kommer fortsätta att aktivt jobba med bolagets långsiktiga tillväxtstrategier.

Samtidigt förstärks ledningsgruppen med e-handelsveteranen Olle Hyberg som tar rollen som chief networking officer.

– Efter nästan 15 år som bolagets vd ser jag nu fram emot att fortsätta bidra till vår strategiska utveckling i styrelsen. Det är mycket tillfredsställande att kunna ta det här klivet när bolaget har god lönsamhet, ny tillväxtstrategi, ny huvudägare och en mycket kompetent organisation, säger Christian Zanders.

Fredrik Hedblom rekryterades som kommersiell chef för ett och ett halvt år sedan och var dessförinnan vd på Pulsen och vice vd på Centiro och har sedan juni förra året varit vice vd i Jetshop.

– Jag hoppas kunna leva upp till den nivå av ledarskap som Christian har levererat under så många år. Vi har bästa möjliga förutsättningar för att fortsätta växa och jag tror starkt på vår förmåga att utvecklas, säger Fredrik Hedblom.

Han tar Advenica till Österrike

Markus Gursch.
Markus Gursch.

Svenska it-säkerhetsföretaget Advenica har börjat etablera ett dotterbolag i Wien och rekryterar Markus Gursch som vd för Advenica Österrike. Han kommer närmast från Barracuda Networks, en leverantör av nätverkssäkerhet och dataskydd, där han haft titeln VP Operations Emea.

Advenicas etablering i Österrike är ett resultat av att ha vunnit ett tioårigt ramavtal med den österrikiska försvarsmakten samt tillhörande beställning på bolagets krypteringslösningar.

– Vi ser stor potential på den österrikiska marknaden för bolagets produkter och vi vill, precis som i Finland, därför satsa fullt ut på att fördjupa våra befintliga relationer genom att vara lokalt närvarande. Med Markus kompetens inom cybersäkerhet och kundfokus finns möjligheten att utöka vårt kundsegment och expandera vårt erbjudande ytterligare på den österrikiska marknaden, säger Advenicas vd Einar Lindquist.

Kö till kölappsgänget

Peter Lundqvist utses till ny marknadsdirektör på Mölndalsbolaget Qmatic, som brukar beskrivas som ett digitalt kölappsbolag. Som chef för den globala marknadsföringen kommer han att spela en nyckelroll för Qmatics globala tillväxt. Han kommer närmast från befattningen som global marknadsdirektör hos Autodesk.

– Peter tar med sig utomordentlig affärs- och marknadsföringsledarskap till Qmatic i en spännande tid. Vi växlar upp för att möta tillväxtmöjligheterna baserat på de globala behov vi ser. Peters insikter och kunskap kommer att hjälpa oss att lyfta Qmatics varumärke än mer, säger koncernchef Robert Ekström.

– Det är mycket spännande att ha kommit med i Qmatic-teamet. Det är uppenbart för mig att Qmatic ger betydande mervärde till organisationer genom att tillhandahålla verktygen som behövs för att effektivisera och digitalisera kundresan. Qmatic har en enastående historia av utmärkta innovationer som har gjort det möjligt för oss att bli marknadsledande, och jag är angelägen om att bidra med min expertis för att driva på den globala tillväxten, säger Peter Lundqvist.

Han ersätter Sven-Olof Husmark, som efter nio år hos Qmatic utsetts till vd för ett företag inom cleantechsektorn.

Qmatic har även rekryterat Monica Tapper till rollen som personaldirektör. Hon kommer närmast från Volvo Cars och ska också, enligt bolaget, spela en nyckelroll i den globala tillväxtstrategin.

– Det ska bli spännande att komma till Qmatic. Jag ser fram emot att stödja företaget i dess globala tillväxt genom att arbeta vidare med hur vi rekryterar och utvecklar vår personal för att möta nya krav från våra kunder, säger Monica Tapper.