Tunga namn föreslås till Spotify

Spotify uppges rusta inför den omtalade börsnoteringen. Det är Financial Times som skriver om att ett antal tunga namn är på väg att ta plats i streamingbolagets styrelse.

christina stenbeck
Christina Stenbeck.

Det handlar dels om Kinneviks storägare Cristina Stenbeck. Men även den tidigare produktchefen på Youtube, Shishir Mehrotra, och Padmasree Warrior, som leder den amerikanska verksamheten för det kinesiska elbilsbolaget Next EV är med bland de namn som nämns. Dessutom ska den tidigare Disneyhöjdaren Tom Staggs också vara på ingång.

Enligt Financial Times handlar det här om ett förslag till ny styrelse, som först måste godkännas av aktieägarna. Från Spotifyhåll har man i sedvanlig ordning avböjt att kommentera uppgifterna.

Han får nyckelroll på Misco

Johan Sollenberg tar över som affärschef på återförsäljaren Misco. Han har tidigare jobbat i distributörsvärlden, på Scribona, och sedermera Tech Data, med inköp, produkt och marknad med fokus på de stora pc-leverantörerna.

misco
Johan Sollenberg.

– Branschen står inför en förändring som leverantörer måste anpassa sin verksamhet efter. Jag ser det som en naturlig utveckling att använda mina kontakter och erfarenheter att komma närmare slutkunden och förstå behovet och anpassa leveransen till användarens verksamhet, säger han och utvecklar:

Läs också: "Gör Linköping till centrum för Sveriges digitalisering"

– Det ska bli spännande att följa med denna utveckling hos Misco, som nystartar med en lokalt förankrad strategi och genom att marknadsföra och paketera produkt och tjänst till slutanvändare. Misco har utvecklat och höjt standarden i företagsförsäljningen och ett bevis på detta är att vi nu är helhetsleverantör för Kammarkollegiets alla fyra klientavtal.

Vd-byte på Nordnet

Peter Dahlgren är ny vd på Nordnet. Han kommer närmast från SEB, där han basade över affärsområdet Liv, Pension och Kapitalförvaltning samt medlem av verkställande ledningen. Banken har nyligen köpts ut från börsen och fick i februari en ny styrelse. I och med veckans rekrytering finns även en vd på plats. 

nordnet
Peter Dahlgren.

– Finansbranschen ska förhålla sig till en snabb teknisk utveckling, fortsatt ökande regleringar och allt mer medvetna kunder. I den miljön är Nordnet perfekt positionerad. Med 600 000 kunder och 240 miljarder i sparkapital har vi en bra bas att stå på, samtidigt som vi har en optimal storlek för att kunna vara agila och reagera snabbt på ändrade kundbeteenden, säger Peter Dahlgren.

Läs också: Google hetsar Microsoft med nytt superpaket för företagskunderna

– Det här är en bra och stark rekrytering. Peter Dahlgren har bred erfarenhet av finansbranschen. Han är en av landets kunnigaste inom sparande och pension och har drivit på utvecklingen mot nya, digitala kunderbjudanden. Hans uppdrag är att ta Nordnet till nästa nivå, säger Hans Larsson styrelseordförande i Nordnet.