Lagen antogs av Kinas Nationella folkkongressen i november och kräver att både utländska och inhemska företag underkastar sig säkerhetskontroller och lagrar sina data inom landets gränser, skriver Reuters.

I lagen, som träder i kraft imorgon, finns också skrivningar om obligatoriska granskningar av data som skickas iväg som enligt företagen är mer restriktiva än på andra marknader.

Från företagshåll har den kritiserats för att vara vag och utländska företag i Kina oroar sig för att lagen ska kunna tolkas på oförutsedda sätt.

Läs också: Jättesatsning i Kina – 192 miljarder kronor pumpas in i teknikutveckling

Men kinesiska myndigheter slår ifrån sig.

"Syftet är att skydda den nationella suveräniteten på webben och den nationella säkerheten snarare än att begränsa utländska företag" skriver den myndighet som håller i Kinas internetadministration på sin sajt.

Myndigheten mötte tidigare i maj representanter för de utländska företagen bakom stängda dörrar för att försöka minska deras oro över lagen och enligt de närvarande diskuterades en infasningsperiod på ett och ett halvt år.

Läs också: Protokollet https har hjälpt Wikipedia att bekämpa censur

Men någon sådan period nämndes inte i det meddelande som myndigheten skickade ut under onsdagen. Däremot framhölls att lagen inte är utformad för att försvåra internationell handel eller flödet av data över den kinesiska gränsen.

Censuren inom Kina är hård redan sedan tidigare och utländska nyheter, sökmotorer och sociala medier som Google och Facebook är förbjudna.