Nog är nog, verkar teknikjättarna Cisco och IBM tänka. För att hejda den snabbt ökande cyberbrottsligheten slår de sina påsar ihop.

I ett pressmeddelande uppger de båda företagen att de ska ”arbeta tätt tillsammans” för att möta det växande globala hotet från cyberkriminalitet. Samarbetet gäller såväl produkter, tjänster och underrättelser.

Företagen skriver i pressmeddelandet att ett av de största problemen för it-säkerhetsavdelningar i dag är att säkerhetsverktyg inte kommunicerar med varandra eller integrerar tillsammans. En studie Cisco gjort bland 3 000 it-säkerhetschefer visar att 65 procent av organisationerna använder mellan sex och 50 olika säkerhetsprodukter. Att administrera en så komplex miljö är svårt.

Läs ocksåKina inför kontroversiell cyberlag – utländska företag protesterar

Därför kommer Cisco och IBM att fokusera på att hjälpa organisationer att "få ner tiden som krävs för att upptäcka hot och lindra skadeverkningarna, och att erbjuda dem integrerade verktyg för att automatisera sitt skydd".

– Cyberbrottslighet väntas kosta 6 000 miljarder om året dollar globalt år 2021. Därför förespråkar IBM öppet samarbete inom cybersäkerhet för att försvåra för brottslingarna, säger Marc van Zadelhoff, chef för IBM Security i en kommentar.

Läs också: Här är 10 av världens mest eftersökta cyberskurkar – skåning med på listan

Tillsammans bildar de båda teknikjättarna en rejäl styrka. Vår systersajt CSO skriver att de tillsammans genomfört 40 förvärv inom it-säkerhet och att de dessutom plockat upp många av de största talangerna inom området. Bara IBM:s säkerhetsverksamhet består av 8 000 personer globalt.