Kampen om det smarta hemmet fortsätter. Snart tar Apple ett steg till och flyttar ut Siri även utanför Iphone i form av en liten högtalare – på samma sätt som Google Home och Amazon Echo.

Tillverkningen av den nya Siri Speaker har redan kommit igång och i slutet av året väntas den komma ut till försäljning, det uppger källor för nyhetssajten Bloomberg.

Läs också: AR, blockchain och algoritmer – här är Gartners 10 framtidsspaningar

Siri Speaker kommer att vara sömlöst anpassad till andra Appleprodukter och tjänster som exempelvis Apple Music enligt uppgifterna och dessutom ska den erbjuda virtuellt surroundljud. Den blir också en hubb för att styra enheter kopplade till Apples Homekit som ljus, lås och persienner.

Läs också: Ikea kopplar ihop smart belysning med Googles och Apples hem-AI

Bloomberg lyfter fram satsningen som ett led i Apples satsning på tjänster. Vd:n Tim Cook har pekat ut den affären under de senaste 18 månaderna i takt med att försäljningen av Iphone har avtagit. Den nya högtalaren kan vara ett sätt att behålla kundernas lojalitet till sådant som Apple Music.

Förra året drog Apples tjänster in 24 miljarder dollar och Tim Cook förväntar sig att den affären ska ha fördubblats fram till 2020.