Vi gör alla misstag. Det är naturligt. Men vissa misstag bör man undvika, till exempel i molnet. Här tipsar IDG News om tre sådana.
 

Misstag 1. Att lagra data lokalt och köra beräkningar i molnet

På vissa företag hävdar man att man inte vågar lagra data i molnet, men att det är smart att sänka kostnader genom att köra beräkningar och datahantering på molntjänster. En sådan strategi medför flera problem.

Till att börja med innebär det fördröjningar, alltså dåliga prestanda. Ibland så till den milda grad att lösningar blir oanvändbara. Dessutom blir säkerheten lidande, risken för sårbarheter ökar.

Läs också: Trots alla larm – företagen struntar fullständigt i IPv6

Misstag 2. Avskeda personal som sköter gamla applikationer för snabbt

När företag satsar på användning av publika moln justerar de ofta sina budgetar. För att inte behöva öka it-budgeten som följd av en molnmigrering är det inte ovanligt att man gör sig av med personal som sköter driften av de applikationer som ska migreras.

Det är ett stort misstag att göra så. Stora molnmigreringar kan ta ett år eller ännu längre tid. De gamla applikationerna behövs under tiden, så personalen som sköter dem behövs. Dessutom är det troligt att man behöver fortsätta köra en del gamla applikationer även efter en migrering, så det behövs personal som kan hantera dem.

Läs också: Så maximerar du värdet i din molnstrategi

Misstag 3. Överdriva fördelarna med molnet

Pendeln har definitivt svängt. It-personal som dissade molnet för några år sedan tar det för givet i dag. De flesta har förstått vart utvecklingen är på väg vad gäller it. Faran är att folk har sett ljuset så till den milda grad att de överskattar intäkterna som molninvesteringar kommer att leda till.