Då Apple under en lång tid dragits med problem och sjunkande försäljning i Kina har Indien blivit en allt viktigare marknad för att Iphone-tillverkaren ska kunna behålla tillväxten och sitt gigantiska marknadsvärde (ungefär 800 miljarder dollar).

Problemet är att Apple går en tuff match också i Indien (som räknas som världens snabbast växande smartphone-marknad) mot billigare konkurrenter – och under första kvartalet stod de bara för tre procent av antalet sålda enheter.

Men kanske har Apple nu hittat ett vinnande recept. Det är nyhetstjänsten Bloomberg som skriver att Apple låter butiker och e-handlare som Amazon sänka priserna på äldre modeller – något som är sällsynt för det här märket som är så noga med att vakta sin kvalitetsimage.

Läs också: Analytiker: Samsungs Galaxy S8-försäljning sinkas av kommande Iphone

Och det har gett resultat: Äldre telefoner står för 55 procent av de 2,6 miljoner enheter som Apple skeppade i Indien under fjolåret, enligt analysföretaget Counterpoint Research.

Och även om Apples officiella webbsajt i Indien bara listar Iphone 6S och SE, så visar andra återförsäljare upp till exempel Iphone 5 som introducerades 2012 och Iphone 6 från 2014.

Bloomberg ger exempel på Iphone 5S som såldes för 15 999 indiska rupier på Amazon i maj (knappt 2 200 svenska kronor).