Google, IBM, Cisco och Dell är med. SAP och VMware också, och nu även Microsoft. Det handlar om Cloud Foundry Foundation, organisationen som står bakom den öppna molnplattformen Cloud Foundry. Microsoft har deltagit i delprojekt tidigare, men att man nu går in som fullvärdig medlem på näst högsta nivån (Gold) är en tydlig signal om att man vill anpassa den egna molnplattformen Azure till Clound Foundry.

Det här innebär att alla viktiga molnaktörer utom framför allt Amazon är med. Inte heller Oracle eller Red Hat är med. Cloud Foundry går att köra även i Amazons moln, men att företaget inte är aktivt i utvecklingen av Cloud Foundry innebär antagligen att man vill lyfta fram andra lösningar, förslagsvis egna.

Läs också: Svårt att pruta på jättarnas molntjänster

Cloud Foundry är en mjukvaruplattform för att köra containrar på ett effektivt sätt i molnet. Tanken är att erbjuda automatisering, skalbarhet och effektiv administration av containrar. Det ska fungera med applikationer som byggs med de flesta populära språk, som Java, Javascript och C#, så länge applikationerna finns som containerpaket (images).

I ett pressmeddelande riktigt myser Abby Kearns som är chef för Cloud Foundry Foundation när hon pratar om Microsoft:

– Microsoft är känt som en av de viktigaste teknikleverantörerna för företag och en av de viktigaste molnleverantörerna. Vi har många gemensamma användare och har samma syn vad gäller att skapa molnlösningar, säger Abby Kearns.

Läs också: Tre vanliga misstag företag gör vid flytten till molnet

Hon passar också på att nämna att Clound Foundry används av fler än hälften av Fortune 500-företagen. Även Microsofts Corey Sanders är nöjd:

– Microsoft och communityn kring Cloud Foundry har en gemensam syn företags krav och vi vill alla hjälpa företag att modernisera sina applikationer utan att de blir låsta till leverantörer, säger Corey Sanders, partneransvarig på Microsoft.

En tanke är naturligtvis att Microsoft ska kunna erbjuda fler lösningar på Azure.