Samarbetsverktyget Slacks framfart på marknaden väcker så klart intresse hos de stora it-jättarna. Och enligt Bloomberg har det kommit in förfrågningar om förvärv till bolaget från flera bolag. Idag rapporterar nyhetstjänsten att Amazon ska ha visat stort intresse för att köpa Slack.

Bloomberg hänvisar till källor med insyn och konstaterar att bolaget vid en eventuell affär skulle kosta minst 9 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 78 miljarder kronor.

Läs också: Slack steppar upp söket – hjälper till att hitta rätt kollega

Än så länge är uppgifterna bara på ryktesstadiet, och Bloombergs källa konstaterar att diskussionerna är långt ifrån klara. Såväl Slack som Amazon har avböjt att kommentera uppgifterna.

Slack har hittills tagit in mer än 500 miljoner dollar i riskkapital och under fjolåret värderades bolaget till 3,8 miljarder dollar.

Samarbetsverktyget samarbetar idag med många av branschens giganter och har tagit för sig rejält på marknaden under det senaste året. Det gäller inte minst i Sverige, som är en marknad som sticker ut på ett positivt sätt, enligt Europachef Johann Butting.