Iphone har redan en enklare hälsoapp som mäter och analyserar till exempel aktiviteter, sömn och mindfulness. Men det verkar som om Apple har betydligt större planer för det här området. Nu rapporterar amerikanska nyhetskanalen CNBC att ”ett hemligt team inom Apples växande hälsoavdelning” arbetar med att Iphones ska kunna förses med klinisk medicinsk data.

Läs också: Tim Cook bekräftar Apples plan för självkörande bilar

Målet är att göra läkarbesök, labbresultat, recept och till och med allergilistor tillgängliga i telefonen, så att patienter kan komma åt dem när de behövs – till exempel när de träffar en ny läkare. Iphones hälsoapp innehåller redan i dag ett enklare medicinskt ID och krokar också på olika tredjepartsfunktioner som blodtrycksövervakning och sömnmätning, men det kräver att användarna aktivt interagerar med den.

Apples plan är att patienter enkelt ska kunna få tillgång till sina journaler efter ett besök på ett sjukhus eller klinik, och sedan kunna dela den informationen när de träffar en ny läkare.

Läs också: Apple utmanar Google och Amazon med högtalare för smarta hemmet

Enligt CNBC letar Apple också efter startups att förvärva, som passar in i den här planen.

De skriver också att Apple har diskussioner med grupper inom hälso-it, utvecklare och sjukhus, och att de anställt ledande utvecklare inom standarden för elektroniska hälsodata, Fast Healthcare Interoperability Resources.