Nordiska nätverk nästa

Maria Tiderman är ny försäljningschef för nätverksföretaget Aerohive i regionen Nordic & Baltic. Hon kommer närmast från en roll som säljchef för Sverige på Aruba Networks, ett bolag som numera köpts upp av HPE.

Maria Tiderman.
Maria Tiderman.

– Jag ser fram emot att leda Aerohives satsning i Norden och Baltikum framgent, det är ett väldigt spännande bolag som just nu är inne i ett expansivt skede. Connect är den första större lanseringen Aerohive gör sedan jag tillträdde i februari, och det ska bli väldigt spännande att se hur produkten tas emot på den svenska marknaden, säger hon..

– Vi har stort fokus på både små och stora företag och den nya Connect-produktlinjen är särskilt lämpad för mindre organisationer som är priskänsliga och har begränsat med it-resurser på plats men behöver en bra uppkoppling.

Opus Capita rustar dubbelt

Charlotte Mattsson
Charlotte Mattsson.

Fintechbolaget Opus Capita har tagit in två nya chefer i Sverige. Den ena av dem är Charlotte Mattsson, som kliver in som försäljningschef i Sverige och Norge, och den andra är Hélène Rönnmark, som kommer att vara global marknadschef.

Charlotte Mattsson ansluter från Addnodebolaget Technia Transcat och har dessförinnan varit länge på det numera Capgeminiägda bolaget IBX, där hon var globalt säljansvarig.

– Att komma till Opus Capita kändes som att komma hem. Min erfarenhet från strategisk inköpsutveckling och försäljning kommer till sin rätt. Våra lösningar är industrioberoende och relevanta för alla typer av företag, stora såväl som små och medelstora, och vi stödjer både den privata och den publika sektorn, säger Charlotte Mattsson.

Hélène Rönnmark.
Hélène Rönnmark.

Hélène Rönnmark kommer från rollen som marknadschef för Emea för det numera Intelägda säkerhetsföretaget McAfee.

– Precis som inom it-säkerhetssektorn så pågår det stora förändringar hos företagen tack vare digitaliseringen av processerna för försäljning och inköp, hela vägen till betalning. Vårt löfte till marknaden är att tillhandahålla kontroll, efterlevnad och kostnadsbesparingar för våra kunder genom digitalisering av purchase-to-pay och cash management, säger hon.

Pulsenräv tillbaka som konsultchef

Jan Näveri, som totalt varit 27 år i Pulsenkoncernen, är nu tillbaka i rollen som konsultchef på Pulsen Retail. Han återvänder efter en sejour som projektledare på it-logistikföretaget NYCE Solutions. Han tillträder det nya uppdraget den 1 augusti.

Jan Näveri.
Jan Näveri.

– Jag kommer ta ansvar för verksamhetskonsultgruppen på Pulsen Retail. Konsultsidan är ett affärsområde där det kommer hända mycket framöver, så det känns verkligen spännande. Vi har stor kunskap inom området och är väldigt bra på det vi gör. Men vi är nog lite för anspråkslösa ibland. Jag hoppas kunna spetsa till konsultrollen och få våra konsulter att ta för sig lite mer. Då kommer också fler upptäcka vilken nytta vi kan göra för deras affärer, säger Jan Näveri.

– Att få tillbaka Janne till Pulsen Retail känns väldigt bra nu när vi satsar framåt och stärker upp ledningen inom bolaget. Med sin långa Pulsenerfarenhet och sin kompetens kommer Janne driva konsultområdet många viktiga steg framåt, säger Jonus Bartholdson, tf vd för Pulsenkoncernen och interims-vd på Pulsen Retail.

Klart med ny Waystream-vd

Mats Öberg blir ny vd för Waystream, och ersätter därmed Johnny Hedlund som tidigare i år meddelade att han lämnar sin operativa roll i bolaget. Mats Öberg kommer närmast från Sabre, ett bolag som utvecklar mjukvarulösningar för resebranschen, där han varit Nordenansvarig och vd för det svenska bolaget.

– Vi har lyckats bygga upp ett enastående erbjudande som tilltalar ett brett spektrum av olika kunder. Med Mats Öberg ökar vi nu ytterligare vårt fokus på affären och försäljningen. Mats har arbetat internationellt och inom ett flertal teknikområden, däribland nätverks- och tjänstelösningar inom såväl it- som telekomsektorn. Han har dessutom en gedigen erfarenhet av försäljning och att bygga framgångsrika team. Även hans bakgrund från att arbeta mot teleoperatörsledet tror vi kommer att vara till stor nytta för Waystream framöver, säger Peter Kopelman, styrelseordförande i Waystream.

Mats Öberg tillträder vd-tjänsten den 14 augusti. Under perioden från den 23 juli, då Johnny Hedlund frånträder som vd, till 14 augusti kommer finanschef Susanne Torrbacka vara tillförordnad vd.