Mobiltelefonanvändandet tycks fortsätta att öka i världen, för nu rapporterar Venturebeat om de senaste siffrorna från GSMA Intelligence som visar att hela 5 miljarder människor har tillgång till en mobiltelefon, vilket är cirka två tredjedelar av jordens befolkning.

Läs också: Peter Eriksson: Sverige ska leda 5G-utvecklingen i Europa

”Att nå fem miljarder användare är en milstolpe och en otrolig bedrift för en industri som enbart är några årtionden gammal. Det belyser de miljarder dollar som mobiloperatörerna har investerat i nätverk, tjänster och spektrum i flera år”, säger Mats Granryd, chef för GSMA, i ett uttalande.

”Idag är mobilerna verkligen en global plattform som ger uppkoppling och, kanske främst, även sociala och ekonomiska möjligheter till invånarna runt jordens alla hörn”.

Enligt GSMA:s siffor var det 2003 en miljard människor som använde sig av en mobiltelefon, en siffra som sedan dess alltså växt till sig rejält. Nu förutspår GSMA att vi i slutet av det här årtiondet kommer att vara 5,7 miljarder som har tillgång till en mobiltelefon.

Läs också: Kladdet på din mobil säger mer om dig än vad du tror

Siffrorna som GSMA stödjer sig på kommer från en stor databas som uppdateras dagligen, men siffran överensstämmer inte med antalet telefonuppkopplingar då många människor har mer än en telefon eller flera sim-kort.