Att konsultbolaget Sigma IT Consulting jagar anställda har vi skrivit om förut. Nu tar bolaget ytterligare ett steg för att råda bot på kompetensbristen genom att starta en egen utbildning som går under namnet Tomorrow Talent Program.

– Det här går egentligen tillbaka till vår 1000 jobb-kampanj. Det fanns en ganska allvarlig underton i den om att vi har en brist på it-kompetens är stor och beräkningar från IT- Och Telekomföretagen visar att det kommer saknas 60 000 ingenjörer i Sverige 2020. Vi vill bidra med vad vi kan göra för att behålla vår kraft som land och som bolag, säger Sigma-vd:n Lars Kry.

Den 1000 jobb-kampanj han pratar om har tidigare sjösatts av Sigma IT Consulting, där bolaget har en uttalad målsättning att skapa 1 000 nya tjänster på tre år.

I det nya utbildningsprogram som nu lanseras ska man varva teori, praktik och coachning av en senior mentor. Parallellt med det ska deltagaren ha ett konsultuppdrag för att få erfarenhet från arbetslivet. Sigmas tanke är att man ska ta vid där högskoleutbildningen slutat, och därmed hjälpa till att göra de nyutexaminerade till duktiga utvecklare.

Sigma-vd:n Lars Kry
Sigma-vd:n Lars Kry.

– Nu handlar det om att ta dem som kommer från Chalmers och KTH och ge dem en kompetens de faktiskt saknar när de kommer ut. Det handlar om att lära sig projektleda och jobba agilt. I och med att de jobbar ute hos kunder blir det både teori och praktik. Det handlar om att göra dem redo för arbetslivet, det är en del som universitet och högskolor inte klarar på samma sätt, säger Lars Kry.

Så att ni gör det här är inte ett sätt att säga att utbildningarna som är för dåliga?
– Nej, det finns så mycket annat i utbildningarna som är bra, men vi tycker att det kan finnas mer, och med teknikutvecklingen idag går det så fruktansvärt fort. Vi kan inte gnälla om att ingen gör något, då tycker vi det är bättre att vi gör det här själva.

Den första omgången av Tomorrow Talents Program är planerad att dra igång i höst, och då kommer fokus att vara på Dotnet och Java. Tanken är sedan att utöka antalet teknikområde beroende av vad som efterfrågas. Och liksom den tidigare jobbkampanjen är planen initialt at köra i tre år.

– Vi siktar på att anställa 500 i den här kategorin inom tre år. De går i program med cirka 30 per gång och man kommer att ha en senior konsult som mentor och sedan få anställning, säger Lars Kry.

Att anställa konsulter direkt från högskolan hjälper så klart även till att hålla lönekostnaderna nere. Men att Sigma IT Consulting skulle ha en sådan tanke med det sitt initiativ förnekar Lars Kry.

– Det har egentligen ingenting med det att göra. Många av våra kunder efterfrågar det här eftersom det är bra att föryngra bolaget. När det gäller ny teknik är det ju naturligt att den finns hos de yngre. Vi gör det för att möta ett faktiskt behov hos kunderna.

Läs också: Inget stopp på utvecklar-boomen: ”Urstark arbetsmarknad”

Erbjudandet om att gå programmet kommer att finnas över hela Sverige, men gissningsvis kommer det väcka störst intresse och locka flest folk i de tre storstäderna.

– Vi tror att det blir mest tryck i Stockholm, Göteborg och Malmö, så det är där det kommer att hända mest. Men vi finns över hela landet på ett 30-tal orter, säger Lars Kry.

Och hur kommer det märkas för studenterna, var och hur marknadsför ni det?
– Dels finns vi med på mässor rent fysiskt. Det har vi gjort länge. Sedan söker vi på traditionellt vis och försöker finnas överallt. Givetvis på sociala medier och så har vi gjort lite olika kampanjer för olika delar. På vissa ställen har vi satsat på att göra utomhusreklam.