Under 20 år har den stora konferensen Black Hat varit ett nirvana för de som är intresserade av it-säkerhet. Från början har konferensen hållits i Las Vegas, men så småningom också på flera andra ställen runt om i världen.

Men det är Black Hat USA i Las Vegas som är huvudattraktionen och i morgon, lördag, är det dags för årets upplaga. Under fyra inledande dagar med teknisk utbildning, följda av två konferensdagar, kan vi räkna med att det kommer att inträffa skandaler och göras avslöjanden med hög dignitet.

Som uppvärmning bjuder IDG News på en återblick på forna års begivenheter:

2010: Jackpot på bankomaten

Den bortgångne nyazeeländske goda hackaren Barnaby Jack rönte stor uppmärksamhet 2010 när han visade att han kunde få en bankomat att spruta ut sedlar. Det enda som behövdes var några tangenttryckningar på en bärbar dator. Han skulle egentligen ha demonstrerat det hela ett år tidigare, men hans dåvarande arbetsgivare fick kalla fötter när bankomattillverkaren mobiliserade advokater.

Läs också: Högre krav på samhällsviktiga företag att skärpa it-säkerheten

2011: Ett dödligt insulinhack

Säkerhetsforskaren Jay Radcliffe tar hackad medicinsk utrustning på allvar. Som diabetiker förstår han riskerna med det, eftersom han ständigt är ansluten till en insulinpump och mätutrustning. När han undersökte den trådlösa kommunikationslösningen för utrustningen så upptäckte han stora säkerhetsbrister, vilket han demonstrerade på Black Hat. Det gick utan vidare att ändra inställningar på ett potentiellt dödligt sätt för användaren.

2012: Applefolk pratar offentligt

När Apples Dallas De Atley, ansvarig för säkerhet på företagets plattformar, pratade så var förväntningarna höga. Apple som är känt för att inte säga flaska offentligt blev tvungna att ta bladet från munnen när Mac OS X blivit infekterat av skadlig kod. Men föredraget blev en stor besvikelse. Dallas De Atley ägnade en timme åt att läsa från ett white paper och stack sedan utan att besvara några frågor.

2013: NSA-chefen slapp äggkastning, fick applåder i stället

När dåvarande NSA-chefen, generalen Keith Alexander, höll ett stort tal på Black Hat 2013 var det verkligen kontroversiellt. Det hade gått mindre än tre månader efter att Edward Snowden läckt information om myndigheten. Faktum är att säkerhetsvakterna konfiskerade ägg från folk när de gick in till salen som Keith Alexander höll sitt föredrag i.

Under sitt föredrag berättade han att han inte ens kunde läsa sin dotters mejl. Och när han på slutet smörade för åhörarna och bad om hjälp att göra NSA bättre så fick han i alla fall applåder.

Läs också: Dålig it-säkerhet på fabriksgolven – tusentals robotar öppna för hack

2014: Dystert om den politiska verkligheten

Dan Geer är informationssäkerhetschef på In-Q-Tel, ett ej vinstdrivande investeringsföretag som ägnar sig åt att stötta teknisk utveckling till CIAs fromma. Så han vet säkert en hel del om politiska realiteter. Under sitt stora tal 2014 pratade han just om sådana och presenterade bland annat fyra insikter vad gäller regeringars arbete:

  • De flesta viktiga idéer är inte lockande.
  • De flesta lockande idéer är oviktiga.
  • Det finns inte bra lösningar på alla problem.
  • Alla lösningar har sidoeffekter.

Hårda bud.