Arbetsmarknaden för programmerare kan tyckas närmast omättlig. Enligt siffror från IT- & telekomföretagen kommer det att fattas 60 000 programmerare om fyra år.

På senare år har det vuxit fram allt fler vägar vid sidan av de långa universitetsutbildningarna – yrkeshögskolor, utbildningsföretag, rekryteringsföretag och it-företag som internutbildar.

Och nu blir snabbspår allt vanligare för att få fram juniora kodare. Intensivutbildningar på bara några veckor.

Utbildningsföretaget Academy, som är kopplat till Academic Work, arbetar
sedan drygt ett år med ett sådant koncept. Under tolv veckor drillas uppemot 30 personer i något av programspråken Java eller C# och Dotnet.

För att det ska fungera krävs ett antal metoder och pedagogiska verktyg.

Accelerated learning kallas konceptet – det låter ju väldigt effektivt?

– Ja, det är ett buzzword som jag först kände mig skeptisk till men som faktiskt är beprövat. Det här är koncept som redan används i USA, Storbritannien och Holland exempelvis, säger Patrik Jönsson som är huvudlärare för dem går spåret med C# och Dotnet.

Läs också: Här snabbdrillas utvecklare utan krav på ett perfekt cv

Det allra viktigaste steget är urvalet, konstaterar han.

– Det är nyckeln till att få det att fungera. Först kör vi tuffa tester och sedan intervju. Där handlar det mer om ambition och vilja att köra järnet än om betyg och meriter.

Totalt söker mellan 3 000 och 4 000, och 30 antas till varje kurs, så nålsögat är trångt. Redan i det test som görs på hemsidan faller de flesta bort.

Självklart skadar det inte att ha med sig lite programmering i bagaget och en del av dem som söker har provat på redan innan.

– Men inte alla – en del har gått tekniska utbildningar men spännvidden är stor och vi har exempelvis en hel del civilekonomer. En damfrisör kom in också och klarade kursen jättebra.

Innan kursen börjar på allvar får deltagarna förbereda sig med olika uppgifter under fyra veckor. När väl kursen drar igång är det i princip åtta timmars kodande om dagen som gäller. En viktig del i konceptet är det som kallas ”peer-to-peer learning” – en vetenskapligt beprövad metod som går ut på att de studerande lär av varandra.

Nästan allt görs i grupp, och här kommer just samarbetet mellan de studerande in.

– Vi brukar se till att de som verkar ha förstått bra blir projektledare i sina grupper och låta dem förklara för de andra. Självklart finns vi lärare där i bakgrunden redo att rycka in, säger Patrik Jönsson.

Läs också: De rekryterar utvecklare helt utan teknikkunskaper

En annan viktig del är att hela tiden sätta de studerande i arbete.

– Vi vet att de flesta inte orkar lyssna hur länge som helst utan att det händer något. Så jag försöker hålla mina genomgångar och demos så korta som möjligt, ta den tunga teorin först, utveckla kort och sedan låta alla testa själva med hjälp av enkla övningar.

Andra återkommande element är kontinuerlig uppföljning och feedback efter varje uppgift.

– Vi ser hela tiden till att alla är med så att ingen hamnar efter, säger Patrik Jönsson.

Han är imponerad av hur ambitiösa kursdeltagarna är.

– Inte nog med att de kodar åtta timmar om dagen, en del kommer in tidigare på morgnarna och tittar på ramverk eller kör egna studiecirklar också.

Tempot är inte bara en utmaning för de studerande utan också för lärarna.

– Vi kör två veckor i taget och sedan vilar vi lite för att orka med igen. Man får aldrig tappa tempo utan det handlar om att ge järnet från båda håll, säger han.

– Men de här snabbutbildningarna är utan tvekan det roligaste jag gjort.