Då den traditionella verksamheten av switchar och routrar haft det kämpigt så har Cisco de senaste åren i stället lagt mycket krut på it-säkerhet.

Nätverksjättens säkerhetsprodukter består av brandväggsskydd och intrångsdetektering.

Läs också: IBM och Cisco bildar gemensam jättestyrka mot cyberkriminalitet

Men senaste kvartalet har också den här verksamheten tappat fart. Omsättningstillväxten var tre procent under senaste kvartalet (som är det fjärde i bolagets brutna räkenskapsår). För ett år sedan hade de en tillväxt här på 16 procent och förra kvartalet låg den på nio procent. Detta enligt nyhetsbyrån Reuters.

Analytikern Patrick Moorhead på Moor Insights & Strategy säger till Reuters att de närmaste kvartalen kommer att ge en fingervisning om hur det faktiskt går för Ciscos säkerhetsverksamhet.

– Jag är inte orolig ännu över deras säkerhetssiffror, då många av deras säkerhetsinnovationer är kopplade till andra verksamheter som switcharna, säger han.

Läs också: Efter sex tuffa kvartal i rad – Cisco vill kapa 1 100 jobb till

Omsättningen för säkerhetsverksamheten landade på 558 miljoner dollar, betydligt lägre än analytikernas förväntningar på 580,5 miljoner.

Totalt tappade Cisco omsättning för sjunde kvartalet i rad. Denna gick ned med fyra procent till 12,13 miljarder dollar.