Med start i september kommer Nordnets kunder kunna sätta in pengar på sina konton med hjälp av Swish. Att det sker först nu förklarar Nordnet med att regelverket ändrats under sommaren.

Tidigare var det endast tillåtet för privatpersoner att swisha pengar till varandra. För e-handel, det vill säga betalningar mellan privatpersoner och företag, var betalningen tidigare tvungen att kopplas ihop med köp av en tjänst eller vara, men de nya reglerna gör alltså att det går att swisha till företag utan att transaktionen direkt motsvarar köp av vara eller tjänst.

Läs också: Så rustar Riksbanken när betalsystemen utmanas

– Vi vill gå i takt med konsumenternas ändrade preferenser och finnas i de kanaler där våra användare finns. När regelverket ändrades ville vi vara snabbt ute och ta tillvara möjligheten att erbjuda våra kunder att swisha till sitt sparande, säger Nordnets vd Peter Dahlgren om varför man satsar på det här.

Exakt hur många som kommer att utnyttja möjligheten återstår att se. Att sätta in pengar på sitt eget konto via mobilen är ju knappast någon ny företeelse. För Nordnet verkar den nya tjänsten vara ett av många sätt där man vill underlätta för kunderna att föra över pengar till sina konton i realtid och därmed snabbare omsätta sina idéer till investeringar.

Läs också: Handelsbankens digitalboss: fintech-bolagen inget hot mot storbankerna

– Swish är lättanvänt, har hög acceptans och stort förtroende, vilket är viktigt när det gäller digitala betalningar. Att kunna erbjuda insättningar via Swish är ett viktigt steg mot vårt mål att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar, säger Peter Dahlgren.