Google och amerikanska detaljhandelsjätten Walmart har ingått ett partnerskap som innebär att hundratusentals av Walmarts produkter ska vara tillgängliga att köpa genom Google Homes röststyrda högtalare – företagets svar på Amazon Echo.

Det här uppger nyhetssajten Recode.

Därmed ska innehavare av Googles hemassistent kunna beställa en vara åt gången från Walmart helt och hållet genom rösttjänsten, eller lägga flera varor i en online-kundvagn för större beställningar och sedan slutföra köpet med hjälp av Google Home-appen.

Läs mer: Amazon hungrar efter matjättarnas enorma portion

Både Google och Walmart har en hel del att vinna på det här samarbetet, skriver Recode. För Google har Amazon utvecklats till en verklig rival, då allt fler e-handelskonsumenter börjar sina produktsökningar direkt hos Amazon i stället för att gå till en traditionell sökmotor – där Google kan placera annonser längs de här sökresultaten.

Om det blir populärt att handla med hjälp av rösttjänster och om konsumenter verkligen börjar söka efter produkter genom att tala till en enhet, så är Walmart en av få detaljhandelskedjor som kommer i närheten av att kunna erbjuda den bredd som Amazon har i sin produktkatalog.

Google introducerade röstbaserad shopping till Google Home redan tidigare i år, då med handelspartners som Costco, Walgreens och Petsmart. Detta för att erbjuda en liknande e-handelsfunktionalitet som Amazon redan har med sin röstassistent Alexa. Sent i september ansluter Walmart till det här programmet.