Den brittiska elektronikåterförsäljaren Dixons Carphone, som i Norden bland annat driver Elgiganten och Phonehouse, faller i London på torsdagsförmiddagen efter en svag helårsprognos.

Under räkenskapsåret 2017/2018, som slutar i april nästa år, väntar sig bolaget ett resultat före skatt om 360 till 440 miljoner pund. Det kan jämföras med snittförväntan bland analytiker på 508 miljoner pund, enligt Bloomberg News.

Läs också: Här är nya omsusade toppmobilen – och därför är den så viktig för Samsung

Det svaga pundet och begränsade nyheter i mobiler som släppts har fått kunder att behålla sina gamla mobiltelefoner längre, förde bolaget fram som delfaktor.

– Valutafluktuationer har inneburit att telefonerna blivit dyrare medan de tekniska innovationerna har varit mer stegvisa. Vi har sett ett ökat antal personer som behåller sina mobiler längre, sade vd Seb James i en kommentar och lade på en telefonkonferens att det rör sig om ytterligare fyra till fem månader, skriver Bloomberg News.

Bolaget är samtidigt optimistiskt att introduktionen av Apples Iphone 8 kan bli en katalysator för intäktstillväxt, framhöll Seb James vidare.

Läs också: Apple bromsar satsningen på självkörande bilar

De nya reglerna rörande roaming i EU kommer vidare att ge en negativ resultateffekt för bolaget om 10 till 40 miljoner pund under innevarande helår.

Vid 10.30-tiden på torsdagen noterades Dixon för ett fall om drygt 20 procent i London.

Nyhetsbyrån Direkt