På Facebook har Michael Sayman varit produktchef och arbetat med att hjälpa bolaget att förstå hur hans generation använder sina mobiltelefoner, han har varit rådgivande i olika experiment och testprodukter som riktar sig mot tonåringar samt kommit med input till ledningen om rådande trender. Det skriver nyhetstjänsten Bloomberg.

När han nu tar steget över till Google så kommer han att bli produktchef för Assistant, den röstbaserade tjänst som är byggd på sökjättens gigantiska databas.

Läs också: Här vill studenterna helst jobba – Google som vanligt i topp

Det här är en viktig roll på Google, då företaget arbetar för att bädda in den här assistenten i en rad av både egna och andra företags produkter. Det råder också tuff konkurrens på området från till exempel Amazon med sin Alexa och Apple med Siri.

Bloomberg skriver att Facebook upptäckte Sayman då han använde företagets utvecklarverktyg för en Iphone-app som han skapade. Sayman lärde sig att göra mobilappar redan när han var 13 år.

I ett inlägg på Facebook skriver Sayman att han ”är mycket glad att börja på Google nästa månad”.

”Jag ser Assistant som en möjlighet för Google att sänka ribban för barn och tonåringar i olika åldrar och från olika bakgrunder, att lära sig programmera – och uppmuntra dem att utforska den systemvetenskapliga världen på ett sätt som tidigare ansågs omöjligt”, skriver han i inlägget.