En av USA:s största detaljhandelskedjor Target kämpar hårt i konkurrensen mot e-handelsjätten Amazon. Nu skriver nyhetskanalen CNBC att de tar till ett nytt grepp i den tuffa matchen.

De kommer nämligen skala ner sitt användande och flytta sig bort från molntjänsterna inom Amazon Web Services – både för att ta större kontroll över sin infrastruktur och för att sluta finansiera sin viktigaste rival, uppger källor till CNBC.

Läs mer: Amazon hungrar efter matjättarnas enorma portion

Amazon håller som bekant på att röra sig från den renodlade e-handeln till andra verksamheter, där förvärvet av livsmedelskedjan Whole Foods är det senaste exemplet.

Target är inte den enda detaljhandelskedja som funderar över sitt förhållande till AWS. I juni skrev Wall Street Journal att jätten Walmart uppmanade sina teknikleverantörer att inte köra applikationer i Amazons moln, och att de för sin egen infrastruktur använder en kombination av egna datahallar och tjänster från Microsoft och andra.

Läs mer: Boom för Icas e-handel – men nu väntar vd:ns tuffaste utmaning

Det här har, enligt CNBC, gjort att molnleverantörer som Microsoft, Google och Oracle börjat gå efter de stora detaljhandelskedjorna för att locka över dem som kunder.