Apica grundades i Stockholm 2005 och företagets mjuvara syftar till att optimera prestanda av affärskritiska affärssystem, API:er, webb- och mobila applikationer, samt förhindra systemkrascher.

Investeringen görs av en grupp investerare som leds av Oxx – ett nytt bolag med kontor i Stockholm och London som specialiserat sig på snabbväxande mjukvaruföretag inom b2b-sektorn. Dessutom går övriga ägare, Industrifonden, SEB Venture och KTH Chalmers Capital in med ytterligare kapital.

Läs också: Klart med ny telekomjätte – DGC och IP-Only slås ihop

Kapitalet ska användas för att expandera i USA och Europa. Företaget uppger att de redan har en stark ställning i Norden, men att det är potentialen i USA som är en stark drivkraft för de nya ägarna.

– Vi är glada över att Oxx och övriga investerare inser vår tillväxtpotential och väljer att investera i Apica i detta skede. Utöver kapitalet kommer deras expertis och erfarenhet väl till pass i vårt nästa tillväxtsteg. Vi känner tillförsikt att infria såväl våra kortsiktiga mål som våra långsiktiga ambitioner, säger Carmen Carey, vd för Apica i ett pressmeddelande.

Apica har förutom Stockholmskontoret, verksamhet i New York, Los Angeles och London, och bland kunderna märks Klarna och TV4.