Det var 2012 som dåvarande presidenten, Barack Obama, genom en presidentorder gjorde det möjligt för unga under 16 år att stanna i USA och arbeta lagligt i tvåårsperioder som kan förlängas. Men nu sätter president Trump punkt för det och har offentligt deklarerat att Dreamers, som de kallas, ska utvisas.

Läs också: Kritiken mot Trump fortsätter: it-rådgivare hoppar av i protest

Och återigen möts Trumps hårda tag mot immigranter av protester från stora teknikjättar som Microsoft, Google, Apple, Facebook och Salesforce, rapporterar Business Insider.

Apples vd Tim Cook och Microsofts chefsjurist Brad Smith går också längre och utlovar mer än bara stöd i ord.

I ett blogginlägg skriver Brad Smith att Microsoft har 39 anställda som påverkas av beslutet. "Om kongressen inte agerar kommer vårt företag att utnyttja sina lagliga rättigheter för att skydda våra anställda". Han tydliggör också att Microsoft kommer att betala för det juridiska stöd som de behöver.

Läs också: Teknikjättarna slänger ut nynazister – och riktar hård kritik mot Trump

Och Apples vd Tim Cook skriver i ett brev till sina anställda att man jobbar med kongressmedlemmar från bägge partierna för att "att förespråka en lagstiftning som erbjuder ett permanent skydd för alla drömmare i vårt land".