Det förvärvade bolaget heter Cloud Technology Partners, CTP, och utmärker sig framför allt genom att de har ett flertal partnercertifieringar för Amazon Web Services som spänner över hela tjänstefältet, inklusive migrering, devops, internet of things, säkerhet och finansiella tjänster.

De har också kompetens inom andra stora molnleverantörer som Google och Microsoft, skriver IDG News.

Läs också: Nu har HPE till slut blivit av med all mjukvara

Det här görs för att stärka upp företagets satsning på hybrida it-miljöer, det vill säga en blandning mellan egna datahallar och publika moln.

– Deras konsultverksamhet, design och rådgivning för olika molnmiljöer kommer att stärka vår hybrida it-konsultexpertis på en snabbt växande marknad, skriver Ana Pinczuk som är chef över affärsområdet HPE Pointnext i en bloggpost.

”Fler och fler företag letar efter en tillförlitlig rådgivare som vet vart marknaden går, och som kan staka ut en långsiktig riktning, och föreslå lösningar som hjälper företagen att hålla takten i den här digitala världen”, fortsätter hon.

Läs också: Detaljhandelskedja lämnar Amazons moln – för att inte göda rivalen

Det här är HPE:s femte förvärv i år, och följer efter SimpliVity, Cloud Cruiser, Niara och Nimble Storage. Hur mycket de betalar för CTP offentliggör de inte.