Medan svenska telekomleverantören Ericsson står inför ett stort sparprogram så trampar värsta rivalen, kinesiska Huawei, gasen i botten. Bland annat investerar de tungt i partnerledet med ett nytt program.

Storsatsningen syftar till att locka ombord partners som oberoende mjukvaru- och hårdvaruutvecklare, systemintegratörer och konsultbolag. Det skriver nyhetssajten ZDnet.

Läs mer: Huawei gör mobilen dundersnabb med AI i chippet

Det nya programmet går under namnet Huawei Solution Partner Program och innebär också att den kinesiska jätten konsoliderar olika program som i dag inkluderar 1000 partners och där över 100 av deras lösningar finns tillgängliga på nya Huawei Marketplace.

Programmet ska också ge tillgång till Huaweis öppna labb för test och utveckling.

70 miljoner dollar är vikta åt marknadsföring tillsammans med partner.

Läs mer: Pressat Ericsson vässar fokus för att spara pengar

Under den årliga konferensen Huawei Connect i Shanghai sa chefen för företagets partnerverksamhet Albert Liu:

– Huawei bygger affärsdriven it- och telekominfrastruktur. Samtidigt arbetar vi tillsammans med ett tillförlitligt ekosystem av lösningspartners som använder infrastrukturen på ett innovativt sätt. För att stödja detta förenklar vi hur partners arbetar med Huawei med det nya ”Huawei Solution Partner Program”. Det ska hjälpa partners att bättre möta kundernas behov, att särskilja sina lösningar, och med att få bättre tillväxt.